– Ikke forvent deg et «Grand Theft Auto» med geiter

«Goat Simulator» er på vei til Steam.

12. februar 2014 12:26

(PressFire.no): I forrige uke sperret vi opp øynene for et av bidragene til Global Game Jam. En gjeng svensker brukte noen få dager på å lage «Goat Simulator».

Armin Ibrisagic og hans kolleger ble i etterkant forbauset over hvor mange som trykket denne destruktive geita til sine bryst.

Spillet startet nærmest som en spøk. Nå er det klart at det blir lansert denne våren til pc.

Stor etterspørsel

– Da jeg våknet i går hadde videoen med den hersens geita over 100 000 visninger. Det er mer enn alle de andre spillene våre til sammen gjennom hele fjoråret, fortalte Ibrisagic til Vice.

Men det har bare ballet på seg siden den gang. I skrivende stund har 2,3 millioner sett denne «Goat Simulator»-videoen.

Latterlig og enkelt

Denne gjengen i Coffee Stain Studios har nå bestemt seg for å jobbe videre med hobbyprosjektet. Innledningsvis ble «Goat Simulator» betraktet som en intern spøk, men nå har det blitt alvor.

Spillet blir lansert via Valve-tjenesten Steam denne våren, bekrefter utviklerne.

Coffee Stain Studios kommer til å polere spillet («men beholde alle de morsomme feilene, selvsagt!»). Det latterlige og enkle skal bli med videre i utviklingen, forsikrer de.

Spillskaperne avslører at målet er å inkludere støtte for Steam Workshop slik at spillerne selv kan lage nytt innhold og dele med resten.

 «Goat Simulator» er et lite, ødelagt og teit spill. Det ble lagd i løpet av et par uker, så ikke forvent deg et spill av samme størrelse og skala som et «Grand Theft Auto med geiter». Det er faktisk best at du ikke forventer noe som helst, skriver utviklerne på nettsiden sin.

Her er en ny video fra spillet:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3