Spillkamera skal overvåke verdens farligste grenseovergang

Ikke bare for kjellerstua.

4. februar 2014 15:08

(PressFire.no): Den demilitariserte sonen som skiller Nord- og Sør-Korea anses for å være et av verdens tyngst bevoktede steder. 

Det betente forholdet mellom de to landene har ført til en lang rekke voldelige konfrontrasjoner i grenseovergangen siden Koreakrigen for 60 år siden delte landet i to.

Nå tar Sør-Korea ukonvensjonelle midler til hjelp for å holde et ekstra tett øye med naboen. Framover skal visst spillkameraet Microsoft Kinect overvåke den såkalte DMZ-en, ifølge Hankook Ilbo (via The Verge).

Obs! Nederst på denne siden kan du se en video fra da vi selv prøvde den nye Kinect-sensoren på E3-messen i fjor. Den kan måle pulsen din på avstand og vet når du er glad. 

Nattsyn og mikrofon

Det avanserte kameraet er egentlig ment som en bevegelseskontroller til Xbox 360 og Xbox One-spillmaskinene, og er svært avansert.

I tillegg til en sofistikert 3D-mikrofon, har boksen infrarøde sensorer som oppfatter små bevegelser, selv under veldig svake lysforhold.

Med det som utgangspunkt har koreanske Jae Kwan Ko utviklet et eget system som skal notere seg menneskelig aktivitet rundt den turbulente landlappen.

– Jeg hadde aldri trodd at spillutstyr kunne være så viktig for landets sikkerhet, skal oppfinneren ha fortalt Hankook Ilbo.

Mange bruksområder

Kinect kom i en oppdatert versjon i forbindelse med Xbox One-lanseringen før jul, som minsket etterslepet og gjorde den mer presis.

Førsteutgaven har blitt brukt i vidt forskjellige fagområder gjennom flere år og fått et svært bredt nedslagsfelt.

Mens amerikanske kirurger visstnok får adskillig bedre presisjon av bevegelseskontrolleren, skal kameraet kunne avdekke autisme hos små barn.

Paradoksalt nok har Kinect slitt mer med omdømmet som spillkontroller, men det jobbes stadig med nye måter å lage spill til den på.

Illustrasjonsbildet i denne saken tilhører Kristoffer Egeberg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3