Ubetalt regning utløste massiv 21 timer lang spillkrig

Kostnaden beregnes til to millioner kroner.

2. februar 2014 12:53

(PressFire.no): Spektakulære romkamper er noe av det som lokker spillere til det islandske massive nettspillet «EVE Online».

I tillegg til de mange involverte i disse enorme kampene, står det også store penger på spill. Valutaen i spillet kan nemlig omvandles til verdien i «ekte penger» med et par enkle konverteringer.

Med det menes kostnaden i spilltid - som man betaler for. Det er også de som tjener ekte penger i spillet, men det er ikke lovlig.

Det blir beregnet at kampen som tok plass i sektor B-R5RB i Immensia-regionen 27. januar kostet totalt rundt cirka elleve trillioner ISK, som er valutaen i spillet. Dette kan kan regnes om til rundt to millioner norske kroner, ifølge krigsrapporten fra utviklerne selv, CCP.

Feilgrep skapte blodbad

Det hele begynte med en ubetalt regning.

I «EVE Online» kan man kjempe seg til romområder. For å opprettholde kontrollen over disse områdene betaler man rompolitiet hver måned. Men dette hadde Havoc, som er en del av PLN3-gruppen, glemt å gjøre - og dermed ble systemet åpent for konkurrerende allianser.

Selv om B-R5RB ikke høres ut som et veldig viktig område, er det strategisk plassert midt i smørøyet for PLN3-gruppen, og gruppen hadde i tillegg ressurser liggende i romstasjonen lokalisert i området.

Å gjenoppta kontrollen over B-R5RB ble dermed kritisk for koalisjonen, men i det de hadde innsett blunderen hadde motstanderne deres, CFC-gruppen, også fått informasjonen om områdets status. Ordrer ble sendt ut fra CFC-kapteinene og tusenvis av piloter strømmet til systemet.

Kampen som fulgte varte i utmattende 21 timer. Grunnen til dette var at begge sider trodde de skulle få overtaket til siste slutt, forklarer krigsrapporten. CFC-gruppen endte til slutt opp med suverenitet over området da PLN3 valgte å evakuere sine gjenstående skip, etter å ha tapt massive mengder ressurser. 

Overgår tidligere kamper

Kampen om Asakai, som vi skrev om i fjor på denne tiden, har siden vært målestokken som alle kamper måles opp mot.

Også kampen om Asakai begynte med en filleting; det var da en kaptein som trykket på feil knapp, og hoppet rett inn i et problemområde med et verdifullt skip, en såkalt Titan.

Disse skipene er de største i spillet og koster en liten formue i seg selv. De tar lang tid å skape, og er ekstremt verdifulle for levedyktigheten til spillergrupperingene. For å skape en Titan går ofte flere hundre spillere sammen og donerer tid og penger til prosjektet. 

Skaper minnesmerke

Det er tapet av denne typen skip som gjorde at  krigen i B-R5RB nådde slike ekstreme verditap. Selv den vinnende siden tapte flere titaner i kampen enn hva som noen gang har vært sett før. 75 titaner ble skutt ned totalt, hele 59 av disse på PLN3s side.

Selv om dette nok var den mest kostbare kampen i «EVE Online»-historien, og kanskje hele spillhistorien, er det fortsatt ikke den største kampen. B-R5RB-kampen hadde rundt to tusen piloter, mens i sommer braket det sammen over 4000 spillere i området 6VDT-H. Også da var CFC-koalisjonen involvert.

For å minnes den storslagne kampen har utviklerne valgt å skape en gravlund for romskip i B-R5RB. Dette området skal hete «Titanomancy», og kommer til å bakes inn i spillets historie. 


«EVE Online», skapt av islandske CCP, er et massivt multiplayer online-spill som tar plass i fremtiden, og fokuserer på romfart, diplomati og krigføring. 

 
Bilder: CCP

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3