(PressFire.no): Ifølge det norske finansnettstedet E24 har to biler fra Økokrim vært parkert utenfor det norske spillselskapet Funcoms lokaler på Skøyen i Oslo siden i dag morges.

De skriver at det har foregått ivrig møtevirksomhet på stedet og at Økokrim-ansatte skal ha båret tomme pappesker inn i kontorene.

Dagens Næringsliv siterte en kilde på stedet, som hevdet at tre biler fra Økokrim møtte opp rundt klokken åtte i morges.

Seks til åtte personer skal deretter ha entret lokalene og identifisert seg som representanter for enheten.

Verken Funcom-direktør Ole Schreiner eller Økokrim vil kommentere oppmøtet til E24 eller DN.

 

Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet.

Tatt av børs

Funcom-aksjen ble i dag tatt av markedet før børsen åpnet, og er fortsatt pauset.

– Vi har stanset handelen av aksjen og venter på en melding fra selskapet, uttaler Oslo Børs' kommunikasjonsdirektør Per Eikrem til PressFire.

Han vil ikke kommentere om dagens hendelse er en del av Finanstilsynets tidligere gransking av spillutviklerne.

Funcoms markedssjef Morten Larssen slår fast til E24 at de jobber med en børsmelding som er klar «så snart som mulig».

 

Gransket av Finanstilsynet

Funcom er i hovedsak kjent som en av verdens mest erfarne utviklere av massive nettrollespill, med utgivelser som «Anarchy Online», «Age of Conan» og «The Secret World».

Etter å ha blitt årsvinnerne på Oslo børs i 2011, raste aksjeverdien til det børsnoterte selskapet betydelig etter den turbulente utgivelsen av «The Secret World» for to år siden.

I kjølvannet av aksjenedgangen varslet Finanstilsynet at de innledet en gransking av Funcom i september 2012, blant annet for å vurdere om det har foregått innsidehandel. 

Det norske firmaet, som har store deler av mannskapet sitt i Canada, endte opp med å måtte permittere og avskjedige en betydelig andel av sine ansatte i flere land etter aksjekollapsen.

 

Nedjusterte ambisjoner

Etter en årrekke med utvikling av såkalte MMO-spill, som anses for å være blant spillbransjens mest tid- og ressurskrevende prosjekter, sikter Funcom seg nå inn mot mindre oppgaver.

– Vi kommer til å lene oss mot mer fokuserte systemdrevne spill med høyere andel nettsamfunn og spillerinteraksjon, slo nordmennene fast i 2012.

Siden har de sikret seg en avtale med leketøysgiganten Lego om actionrollespillet «Lego Minifigures Online», som etter planen skal utgis i andre halvdel av 2014.

I etterkant av nedskaleringene og annonseringen av «Lego»-prosjektet har spillselskapets aksjeverdi steget med nærmere 230 prosent i løpet av ett år.

 

Dagbladet og PressFire kommer tilbake med mer. Toppbildet tilhører Dagbladet.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer