Vil gjøre samlekortspill til en filmkjempe på størrelse med «Ringenes Herre» og «Harry Potter»

«Magic: the Gathering» tar steget opp.

14. januar 2014 11:35

(PressFire.no): Siden 1993 har begrepet samlekortspill vært så godt som synonymt med «Magic:The Gathering», selv om «Pokémon» kom for å dele æren tre år senere. 

Det populære fantasy-universet er stadig aktuelt, videreutvikles med tre nye utvidelsespakker årlig og har en rekke gedigne turneringer som brødfør et utvalg proffspillere.

Nå kan spillets ordentlige gjennombrudd, hos mannen i gata, stå for tur. Serien blir nemlig en gedigen filmsatsing i regi av 20th Century Fox, skal vi tro Hollywood Reporter.

Satser hardt

Det populære nettstedet skriver at storstudioet virkelig trår på gasspedalen, og har lyst til å skape et gigantserie på størrelse med «Harry Potter»- og «Ringenes Herre»-filmene.

Produsentrollen på den første filmen av det vi antar blir en lengre rekke, er visst Fox' egne Simon Kingberg.

Han har ført pennen på flere «X-Men»-filmer og «Jumper», samt sittet i produsentstolen for blant annet sci-fi-dystopien «Elysium».

Digert univers

«Magic: the Gathering» er hovedsakelig et fysisk og digitalt kortspill hvor man skal knerte motstanderens trollmann ved hjelp av undersåtter og trylletriks, 

Fantasiverdenen har likevel en rik og omfattende mytologi som har blitt videreutviklet i over 20 år, og man må kunne anta at det er den Fox vil ta utgangspunkt i.

Historiens stamme snurrer rundt et multivers, en samling vidt forskjellige verdener hvor det meste kan forekomme, og en utvalgt gruppe planeswalkers som kan hoppe mellom dem.

Det bunner oftere enn ikke ut i fremmaning av makabre monstre, eksplosiv trolldom og intrikate strategier for å utmanøvrere motstanderen.

Favner vidt

«Magic: the Gathering» har lenge vært representert på videospillfronten, både i en ren flerspillerutgave som er veldig tro til originalen og en mer lettbent versjon.

Vi anmeldte fjorårets kapittel av sistnevnte, «Magic: The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2014», og utnevnte det til en flott introduksjon til det svimlende dype universet.

Appellen i samlekortspill har ikke gått resten av bransjen hus forbi, og kjempen Blizzard betatester i disse dager sitt til forveksling like «Hearthstone».

Sjangeren er tungt basert på innkjøp av nye kort, noen mer kostbare enn andre, noe som fikk et tragisk utfall da en amerikansk mann for to år siden ble drept for den sjeldne «Magic: The Gathering»-samlingen sin.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3