«League of Legends»-stjerne skulle delta i amerikansk turnering

Havnet på celle og ble sendt hjem av Homeland Security.

7. januar 2014 09:12

(PressFire.no): Da den tyske «League og Legends»-proffen Marcel «Dexter1» Feldkamp mellomlandet i Washington på vei California for å delta i en spillturnering, skal han ha blitt stoppet av Homeland Security.

Han skal ha reist på et vanlig turistvisum i påvente av et såkalt atletvisum, som amerikanerne har begynt å godkjenne for dem som konkurrerer i dataspill eller såkalt eSport.

- Verste opplevelsen i mitt liv

Feldkamp har brukt Twitter for å oppdatere om situasjonen.

Først skal to av flyene ha blitt forsinket, før bagasjen forsvant og han skal ha blitt ransaket. Og verre skulle det bli - senere kom meldingen om at visumet ble kansellert, og at han blir sendt hjem. Det vil si, først måtte han tilbringe en natt på celle.

- Bokstavelig talt den verste opplevelsen i hele mitt liv. Homeland security kødder ikke, skriver han om opplevelsen.

Det er fremdeles usikkert hva som gjorde at sikkerhetsvaktene valgte å nekte ham inngang til USA, men laget han spiller sammen med spekulerer i at de mistenkte at han ville jobbe ulovlig i landet.

- Selv om det jobbes med Dexters atletvisum, er det ikke godkjent ennå. Han hadde dokumentasjon for å komme til USA lovlig via et visum, men ble nektet inngang av ukjent årsak. Vi antar at han ble avslått på grunn av mistanke om at han skulle inn i landet for å jobbe ulovlig, forteller CLG skuffet i en uttalelse til Ongamers.

Usikker start på sesongen

CLG blir dermed nødt til å spille uten deres såkalte jungler i starten av sesongen. 

«League of Legends» er et av de mest populære konkurransespillene om dagen, og den fjerde sesongen i verdensmesterskapet er forestående.

I forrige sesong var det rundt to millioner dollar i premier, hvor SK Telecom T1 til slutt stakk av med én millon dollar som verdensmestere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3