Kjøpte digitale snøkuler for 18 000 kroner

Men hva i alle dager skal han med dem?

6. januar 2014 19:36

(PressFire.no): Brukeren PalmDesert på Steam tok virkelig av under det nylig overståtte julesalget i den digitale dataspillbutikken. 

Den 32 år gamle japaneren anlås å til sammen ha brukt rundt 18 000 kroner på å pryde spillprofilen sin med to snøkuler, ifølge brukere på spillforumet Neogaf.

Hva han skal med dem? Vel, det vet man egentlig ikke. 

Samlekort

For en stund siden lanserte Steam en ekstrafunksjon der man kan samle kort ved å kjøpe og spille spill.

Om du får tak i alle kortene i et sett, som gjerne er bundet til et spesifikt spill, får du et merke som kan klistres på profilen din.

Du kan bare skaffe halvparten av kortene i et sett ved å spille selv. Resten må du bytte til deg eller kjøpe av andre spillere.

Hvert ferdige merke gir brukeren din erfaringspoeng. Nok slike så går du opp i erfaringsnivå og belønnes med premier som profilbakgrunner, smilefjes og utstyr til spill som «Team Fortress 2» og «Dota 2».

I jula kunne man altså snekre et spesielt snøkulemerke som bare er tilgjengelig under høytiden. I motsetning til de fleste vanlige merker, som stopper på nivå fem, kan dette kombineres helt opp til nivå 1000. 

Det fikk altså en viss japaner til å løpe løpsk.

11 000 kjøp

For å komme seg til toppnivå måtte PalmDesert ha 10 000 kort, og det er bare for det vanlige merket.

I tillegg finnes det en «foil»-versjon. Det er de samme kortene i en annen farge, og de er langt sjeldnere.

«Foil»-merket gikk bare å få opp til nivå 100, men regnes å ha kostet rundt det samme å fullføre som den normale versjonen.

Ifølge beregningene til en gjeng på Neograf koster hvert av merkene cirka 1500 amerikanske dollar. Til sammen er de to altså verdt rundt 18 500 kroner.  

Om hvert eneste kort i samlingen ble kjøpt på markedet, vil det si at samleren måtte ha gjort 11 000 individuelle kjøp for å få begge merkene.

Det finnes ingen funksjon i tilgjengelig i Steam hvor man kan kjøpe større kvantiteter av kort, så alt er enten gjort for hånd eller via eksterne hjelpemidler.

Så hatten passer

Spørsmålet er om PalmDesert bare ville ha noe å skryte av, eller om storhandelen egentlig skjedde i jakt på noe annet.

I tillegg til selve julemerkene var det mulig å få tak i flere spesielle spillgjenstander, inkludert en utrolig sjelden «Team Fortress 2»-hatt kalt Randolph the Blood-nosed Caribou.

Hatten finnes bare i to eksemplarer, og ingen av dem har enda blitt solgt eller sett i spillet.

Selv den langt mindre sjeldne «Smissmass Caribou»-hatten selges for tusenlappen på markedet.

De aller sjeldneste hattene i «Team Fortress 2» er kjent for å nå utrolige priser, og går stadig for 3000 til 5000 dollar, altså opp mot 30 000 kroner.

Til tross for den enorme julehandelen, er PalmDesert utrolig nok ikke den brukeren med høyest erfaringsnivå på Steam. Den æren tilfaller amerikanske Flush Jacksonsom for øyeblikket er nivå 262 mot japanerens 261. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3