Nittenåring brukte et helt år av livet sitt på å forbedre favorittspillet

Nå får han drømmejobben. Nesten.

1. desember 2013 16:30

(PressFire.no): Husker du den oppsiktsvekkende jobbsøknaden til Alexander J. Velicky vi skrev om i sommer?

Søknaden kom i form av en 25 timer lang modifikasjon, rett og slett hjemmesnekret ekstrainnhold, til «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Nå har 19-åringen landet seg en jobb, men hos et helt annet kjent superselskap: «Halo»-gjengen Bungie, som akkurat nå utvikler nestegenerasjonsspillet «Destiny».

Slager

Modifikasjonen, som kalles «Falskaar», har siden blitt lastet ned over 370 000 ganger og ligger høyest på best likte modifikasjoner-lista for nye «Skyrim»-områder hos Nexusmods.

«Falskaar» er et helt nytt område, med unike oppdrag, ferskt utstyr og til og med flere originale sanger og stemmer.

Modifikasjonen var Velickys måte å finslipe sine kunnskaper på. Samtidig håpet han å sikre seg en jobb hos «Skyrim»-studioet, Bethesda.

- Den beste måten å vise Bethesda Game Studios at jeg vil ha en jobb og at de bør hyre meg, er ved å lage innhold som møter standardene til det fantastiske utviklerteamet deres, sa Velicky.

Da han endelig ble oppdaget, var det altså av et helt annet storselskap.

Får jobbe på «Destiny»

- Det har vært galskap de siste par månedene. Jeg har fått mange interessante opplevelser. Noen gode, noen dårlige, og jeg er utrolig glad for alt det er over og at jeg skal begynne å jobbe med det fantastiske teamet til Bungie, skriver Velicky på sin offisielle Facebookside.

Som nyansatt i Bungie kommer Velicky til å få boltre seg i «Destiny», som selskapet kaller «mytisk science fiction»  - da det blander både sci-fi og fantasy.

- Jeg er en fulltidsdesginer, ikke en praktikant. Jeg kommer til å designe spillet direkte, og vil jobbe sammen med de andre designerne.

- Jeg hopper inn ganske sent i utviklingen, og er jo ny, så jeg får nok ikke gjort de største forandringene. Men jeg kommer til å bidra til spillet på en eller annen måte, skriver Velicky, som planlegger å fortsette med modding separat fra Bungie-jobben. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3