«Warcraft» blir julefilm

Colin Farrell skal ha blitt tilbudt rolle.

3. oktober 2013 10:54

(PressFire.no): Veien fra spill til lerret har vært lang siden Blizzard Entertainment i 2007 kunngjorde at det jobbes med en film basert på «Warcraft»-serien.

I 2009 ble det kjent at «Spider-man»-regissør Sam Rimi skulle stå bak , men han måtte melde seg ut på grunn av konflikter med filmingen av «Oz the Great and Powerful».

Fra «Moon» og «Source Code» til «Warcraft»

Siden den gangen har prosjektet vært i mer eller mindre limbo før Legendary Pictures og Blizzard i januar kunne fortelle at Duncan Jones tar over som regissør.

Duncan Jones er ikke bare kjent som David Bowies sønn, men som en etter hvert respektert filmregissør som har stått bak kritikerroste «Moon» (2009) og «Source Code» (2011).

I januar ble det flagget at filmingen skulle starte høsten 2013, og at premiéren er planlagt for 2015.

Nå gjentar Blizzard Entertainment at filmen kommer i 2015, men avslører også en konkret premieredato:

- Det er vår glede å kunne annonsere at Legendary Pictures’ «Warcraft» vil bli sluppes av Universal Pictures den 18. desember 2015, heter det på den offisielle Twitter-kontoen til «World of Warcraft».

Farrell og Patton

Nylig skrev også filmnettstedet Deadline at Paula Patton («Mission Impossible: Ghost Protocol») skal være aktuell for en hovedrolle. Også Colin Farrell har fått tilbud om rolle.

I tillegg skal både Paul Dano («Little Miss Sunshine», «Looper»), Travis Fimmel («Vikings»), Anson Mount («In her shoes», «Hell on wheels»), Anton Ylchin («Star Trek Into Darkness») være på blokka.

Filmen er basert på samme univers som det svært populære massive onlinespillet «World of Warcraft» (2005). Spillet hadde rundt 12 millioner spillere på det meste, men har mistet spillere de senere årene.

Senest i fjor fikk spillet en utvidelsespakke kalt «Mists of Pandaria» og har fremdeles millioner av spillere verden over.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3