(PressFire.no): Det svenske laget Alliance var tidlig sett på som en av favorittene til å ta førsteplassen i et av verdens største e-sportseventyr, «DoTA 2»-turneringen The International.

Seerfavoritten har en tendens til å være nyskapende innen spillet, kjapttenkende og dødelige.

De har hatt et fantastisk år på turneringsfronten, og det ser ut som The International - den best betalte turneringen innen e-sport noensinne, kan føye seg i rekken av spill gruppa har vunnet. 

 

Kan møte taperen igjen
«Dota 2»

Etter å ha slått ut det kinesiske laget DK fredag, gikk Alliance i strupen på ukrainske Natus Vincerne, populært kalt Na'Vi, i går kveld.

Med en aggressiv start tok Alliance den første runden med letthet.

I andre runde slet svenskene litt i begynnelsen, men hentet seg kjapt inn igjen etter å ha knust motstanderne idet de holdt på med kartbossen Roshan. Denne lille åpningen var alt laget behøvde; derfra var det ren pløying av motstanderens tårn og bygninger.

Med to runder i lomma i best-ut-tre, ble Alliance altså garantert finaleplass.

Na'Vi har fortsatt muligheten til revansje. Tapet gjør at laget må spille mot Malaysiske Orange, som leder den andre gruppen. Vinner de mot Orange, kommer de til finalen. 

 

Titterne legger til penger
«Dota 2»

Alliance blir altså å se i finalen i natt norsk tid - og uansett hvordan det går for svenskene er de garantert en prispott på 3,7 millioner kroner.

Om de vinner blir det åtte millioner mer til de syv som utgjør laget.

Prispengene øker i takt med at seerne kjøper compendium-pass.

Med disse passene får publikum spesielle spillartifakter, muligheten til å følge turneringen tett med Valves egne verktøy, samle spillerkort og lignende.

For hvert pass som blir kjøpt, blir noen prosent av pengene lagt av til vinnerne av turneringen.

Hittil har såpass mange kjøpt disse passene at seks millioner kroner ekstra er blitt lagt inn i prispotten.

Finalen blir sendt i natt. Dagens spill pågår fra klokken 21:00 norsk tid og frem til fire-fem tiden på natten. Spillene blir livesendt via Twitch. 

«Dota 2», skapt av Valve, er et av verdens mest populære e-sportsspill. Spillet er basert på «Defense of the Ancients», en spillerskapt modifikasjon til Blizzardspillet «Warcraft 3».

To lag kjemper mot hverandre fra hver sin sin side av kartet. Spillet går ut på å ta ned fiendelagets forsvar og ødelegge basene deres. Hver spiller bruker en helt som har spesielle egenskaper. Ingen kan spille samme helt.

 

«Dota 2» er gratis og tilgjengelig via spilltjenesten Steam. 
Toppbilde: The International faksimile 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer