Kjøp dataspill, redd liv

Hver veldedighetskrone gir deg poeng du kan bruke på spillsalg.

25. juli 2013 16:28

(PressFire.no): Spillersamfunnet har på mange måter to ansikter. Det kanskje mest synlige av dem er hardbarkede fans som sender ut hensynsløse drapstrusler når en utvikler forandrer litt på dynamikken i spillet de sverger til.

Men så har du også alle de som bruker spillene de elsker til å mobilisere for veldedige formål. Hvert år forandres – og reddes – mange liv i videospillenes navn.

Les også: Slik forandres liv gjennom videospill

Kjøp spill, støtt en god sak

Veldedigheten Gaming For Good har nå en kampanje som gagner både spillerne og de trengende som får pengene deres. Kampanjen er snappet opp av Polygon.

For hver krone du gir til Redd Barna gjennom kampanjen får du en sum poeng, som du så kan bruke til å kjøpe hvilke som helst av nesten 40 indie-spill. Verken spillutviklerne eller veldedigheten tar så mye som et øre av pengene.

Det er ikke hvilke som helst spill, heller. Blant dem finner du perler som «Limbo», «To The Moon», «Trine 2», «Frozen Synapse», «Awesomenauts», «Magicka» og mange flere. Alle disse har fått toppkarakterer (terningkast fem eller seks) hos oss.

Med nåværende kurs får du cirka 475 poeng per krone, det vil si litt under 25 000 poeng for en femtilapp, eller 50 000 for en hundrings.

Spillene koster til sammenligning fra 10 000 til 150 000 poeng, med de fleste et sted midt imellom. «Limbo» og «FTL: Faster Than Light» koster 40 000 (84 kroner), «Alan Wake's American Nightmare» koster 55 000 (115 kroner), «Trine 2» koster 75 000 (157 kroner), for å ta noen eksempler.

Vinn-vinn

Gaming for Good er et initiativ fra YouTuberen Athene, som har hatt flere innsamlingsaksjoner blant gamere tidligere.

I fjor fikk han oppmerksomhet for å samle inn penger - og sultestreike - for de som var rammet av hungersnød på Afrikas horn.

Denne gangen har han fått en rekke ledende indie-utviklere og utgivere med på å gi bort spillene sine gratis for å støtte saken.

Spillene overrekkes i form av en nedlastbar fil eller en adgangskode. Sånn sett er det ingen nevneverdige utgifter involvert for noen av partene, annet enn at utgiverne kanskje taper litt penger på potensielle salg. Det de taper får de i alle fall tilbake i kudos.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3