Nordmann kjøpte måne for 150 000 dollar

- Jeg ser på det som en investering.

19. juli 2013 12:46

(PressFire.no): Sammen med to partnere har Jan Terje Egeland sikret seg en måne. Den ble auksjonert til 150 000 dollar, eller omkring 900 000 norske kroner.

Det er ikke snakk om en kule av stein og metaller som svever rundt jorda eller Jupiter, men snarere en ansamling binære sifre på en server med svenske eiere. Monria, som månen heter, tilhører dataspillet «Entropia Universe».

Likevel er det verdifull grunn nordmannen har sikret seg.

Spiller med ekte penger

«Entropia Universe» er et massivt online-rollespill som har holdt det gående i over ti år, siden starten av 2003. Riktignok med jevnlige oppgraderinger for å holde tritt med teknologien.

Det som kanskje først skiller spillet fra andre massive onlinespill, annet enn den svært åpne strukturen, er spillets økonomi. Som i den virkelige verden har alle landmasser, tjenester og artefakter en verdi, som måles i valutaen PED – Project Entropia Dollars.

Verdien til en PED er bestemt av den amerikanske dollaren, og her er det spesielle: disse kan veksles begge veier. For hver tiende PED på «Entropia»-kontoen kan du hente ut en dollar.

- Det er noe av det som gjør «Entropia» så spennende, sier Egeland, og fortsetter:

Betalte ned studielånet

Ved siden av å fremtre som sitt alter ego Akoz i det etter hvert svært så omfattende «Entropia»-universet, er Egeland en IT-konsulent med en mastergrad fra NTNU. Han har for øvrig lenge vært medlem av Mensa.

Månen han har kjøpt, har han betalt for med penger tjent inne i spillet. Han har også brukt «Entropia»-penger til å betale ned studielånet.

- Det handler litt om hell, litt om å være på rett plass, men også om å ta de rette valgene, sier han.

Som ellers i verden har alt i «Entropia» en verdi, men da selvfølgelig ulik verdi. Enkelte geskjefter er mer lukrative enn andre.

- Spillets univers er veldig åpent. Du kan lykkes ved å spille som i et klassisk online-rollespill, altså drepe monstre og grave etter gull. Men du kan også ta en jobb, for eksempel som pilot, eller prøve deg som pirat, sier han.

Det finnes flere spillere som har «Entropia» som hovedinntektskilde. Pengene kommer fra spillermassen.

Med på å utvikle månen

Månen Egeland nå eier, Monria, ble lagt ut for auksjon av MindArk, det svenske selskapet som står bak «Entropia Universe». De som kjøpte eiendommen ville få være med på å utvikle innholdet som finnes der, det vil si ting som historien, spiller-oppdrag, visuelt uttrykk, hvilke vesener man kan komme til å møte på.

Ikke minst vil eierne få en andel av all profitt som genereres der.

- Månekjøpet var en investering og en risiko, men jeg har tenkt til å tjene tilbake alt sammen. Tilsvarende investeringer har blitt tjent inn på ett til tre år, men det er også dem som har gjort fortjeneste etter bare noen få måneder, sier Egeland til PressFire.

Det står og faller på om Monria er et sted hvor spillerne vil være. Jo mer aktivitet på månen, jo mer avkastning genereres.

- Vi får håpe vi har laget innhold som folk vi ha, sier Egeland.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3