Steven Spielberg: - når du griper en spillstikke, skrus noe i hjertet av

- Jeg ble rasende, erklærer norsk spillskaper.

24. juni 2013 11:06

(PressFire.no): For to uker siden skapte de to stjernefilmskaperne Steven Spielberg og George Lucas dønninger da de kritiserte videospillenes evne til å engasjere og vekke følelser.

- Når du griper en spillstikke, skrus noe i hjertet av. Det blir som sport, hevdet Spielberg under et foredrag på University of Southern California. Det plukket Variety opp.

Lucas mente for sin del at spillene kan få sin «Titanic»¸en henrivende og følsom historie rettet mot kvinner og barn «hvor du har forhold, ikke skyter folk», innen fem år.

Det har fått flere profilerte spillskapere til å reagere sterkt. Norske Ragnar Tørnquist («The Secret World», «Drømmefall») er én av dem.

- Unikt medium

- Jeg ble rasende. For øyeblikket spiller jeg «The Last of Us», og – jeg skal ikke røpe noe – starten smir et ordentlig følelsesmessig bånd, fortalte den velrenomerte historiefortelleren under en paneldebatt på data- og indiespillmessen Rezzed i helga, ifølge Eurogamer.

Starten på det svært kritikerroste zombiespillet er vel å merke et filmklipp, som Spielberg bemerket kan være effektive også i spill, men Tørnquist mener det er bare ett av flere eksempler.

- Spill er faktisk der det eksperimenteres mest med historier. Se på «Journey», et av de beste spillene jeg har prøvd. Det forteller en utrolig historie gjennom bilder og lyd som du aldri kunne fått i et tv-program, fulgte nordmannen opp.

Han er for øyeblikket opptatt med å ferdigstille «Drømmefall: Kapitler», et historiedrevet eventyrspill som ble finansiert av fans.

Erfarne spillskapere

Lucas og Spielberg nevnte ingenting om sitt personlige forhold til videospill under USC-foredraget, men har begge vært involvert i betydelige spillprosjekter de siste 20 årene.

Spielberg skrev blant annet premisset for kulteventyrspillet «The Dig» i 1996, og er skaperen av den digre skytespillserien «Medal of Honor», sammen med EA.

I mai kunngjorde stjerneregissøren at han også skal være overprodusent på en ny tv-serie basert på Xbox-flaggskipet «Halo».

George Lucas startet det legendariske spillselskapet LucasArts, som blant annet skapte hyllede eventyrspill som «Monkey Island» og «Day of the Tentacle», samt en rekke storutgivelser basert på «Star Wars»-serien.

De ble med på flyttelasset da sci-fi-giganten solgte hele Lucasfilm til Disney i fjor høst. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3