Massive kutt for «Hitman»-folka

- Nesten halvparten må gå fra danske IO.

18. juni 2013 09:58

(PressFire.no): De har servert oss to «Kane & Lynch»-spill, litt moro med «Mini Ninjas» – og, før det igjen, «Freedom Fighters».

Nå er det klart at IO Interactive står foran omfattende nedbemanning - og som konsekvens vraker flere planlagte spill.

Det eneste prosjektet som skjermes, er et nytt og hittil uannonsert «Hitman»-spill.

Kun Hitman reddes fra kuttet

- Studioet vil besluttsomt fortsette med planer for fremtiden til «Hitman»-serien, og vi er i pre-produksjon med et nytt, stort «Hitman»-prosjekt, heter det i en kunngjøring fra IO Interactive som Eurogamer har fått.

- Vi har likevel vært nødt til å ta den vanskelige avgjørelsen om å kansellere andre prosjekter og initiativ hos dette studioet, og redusere arbeidsstaben. Dette vil påvirke nesten halvparten av de nåværende ansatte hos IO.

- Dette gjør vi for å møte utfordringene fra morgendagens marked, sier en talsmann fra IO Interactive.

«»

Kroken på døra for Kane & Lynch?

Det neste «Hitman» blir håndtert av Square Enix Montreal. PressFire hadde et nettmøte med den norske regissøren bak fjorårets «Hitman: Absolution», Tore Blystad, som bekreftet at flere enn København-gjengen nå jobber med serien for å kunne bidra til at ventetiden mellom hvert Agent 47-eventyr ikke blir så lang.

Square Enix Montreal er også en utvikler av «Hitman», så vi har flere som jobber med serien for å kunne lage spill med høyere kvalitet, fortalte Blystad om hvordan de skal dele på jobben fremover. 

Et tredje «Kane & Lynch»-spill er trolig ofret i denne nedbemanningsprosessen hos IO. Rekrutteringen til et slikt spill var trolig i gang i 2011. I hvert fall tyder disse stillingsutlysningene, oppdaget av Gamerzines, på det.

Et nytt, uannonsert prosjekt som IO-sjef Niels Sørensen avslørte de var i gang med i et Gamasutra-intervju i 2011, er trolig også kansellert.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3