«SimCity»-kloner på billigsalg

Spill for helga.

15. mars 2013 15:40

(PressFire.no): Denne helga raser det noen interessante salg der vi har plukket ut flere godbiter, både på PlayStation Store, Steam og Good old Games.

Liker du strategi- eller rollespill av den dype sorten, er det mye å velge i.

Nederst i saken har vi funnet et spill du kan nyte her og nå – rett i nettleseren. Denne gang klassikeren «Supaplex», fra 1991.

«DarkSiders II»

Plattform: Salg på PS3-versjonen.

Dette tilbudet er nesten for godt til å være sant. For 79 kroner kan PlayStation 3-eiere kjøpe et av fjorårets aller beste actionrollespill.

«DarkSiders II» er ikke en billig kopi av «Zelda», men en hyllest og på enkelte områder bedre. Det har et dypere kampsystem og er strødd med loot. Tenk deg «The Legend of Zelda» og «Metroid» blandet med «God of War» og «Diablo».

Utviklerne har til og med bakt inn litt «Shadow of the Colossus».

Var du usikker på om dette var din greie da det ble sluppet, har inngangsbilletten for PlayStation 3-eiere aldri vært billigere. Dette spillet koster fremdeles rundt 400 kroner på Steam og 549 kroner i Xbox Live Marketplace.

Se trailer fra «Darksiders II».

Ubisoft-helg på Steam

Plattform: Pc/Mac

Hele helga, til og med mandag, har Ubisoft jekket ned prisene på en rekke spill. Opp mot 66 prosent rabatt på utvalgte titler, fristes det med, og påfyll med nye tilbud hver dag..

Om det er de veldokumenterte problemene til «SimCity» som er noe av motivasjonen, eller bare et ønske om å sette fokus på strategisk bygging, skal ikke vi ta stilling til her og nå.

Men «Anno 2070» er blant spillene som akkurat nå er rabattert (tilbudsprisen er 127 kroner).

Det er ikke bare Ubisoft som har lyst til å friste spillere som har en diktatordrøm i seg. Også «Tropico 4» har vært på salg den siste uka via SteamDette spillet koster i skrivende stund cirka 40 kroner (75 prosents avslag).

Andre Ubisoft-tilbud på Steam for øyeblikket inkluderer blant annet «Rayman Origins» (cirka 70 kroner), «R.U.S.E.» (48 kroner), «Might & Magic Heroes VI» (135 kroner) og «Assassin’s Creed: Revelations» (195 kroner).

Se trailer fra «Anno 2070».

Noe for alle på GoG

Plattform: Pc, Mac.

Det digitale roteloftet Good Old Games elsker rabatter, men byr sjelden på så gode tilbud som akkurat nå.

Frem til tirsdag har de en fleksibel, kjemperabattert kampanje hvor du kan plukke med deg fem spill i ulike prisklasser og nyte 80 prosent avslag.

Salget omfatter 20 ulike spill, som burde kile en rekke ulike spillmuskler.

Ihuga rollespillere kan raske med seg populære «The Witcher» og retrohyllesten «Legend of Grimrock» til henholdsvis 11 og 17 kroner.

Grubleglade får heftige rabatter på sjarmerende, håndtegnede «Deponia» og pek-og-klikk-outsideren «Runaway 3: A Twist of Fate», mens strategikere kan se frem til «Heroes of Might and Magic»-aktige «King’s Bounty: Crossworlds GOTY».

Som vanlig på Good Old Games, selges spillene uten noen form for kopisperre og med ekstrainnhold.

Se trailer fra «Deponia».


Se trailer fra «King’s Bounty: Crossworlds GOTY».

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Supaplex»
Utvikler: Philip Jespersen / Michael Stopp / radarek

Husker du denne klassikeren fra 1991? Nå er gode gamle «Supaplex» tilbake, og fullt fungerende i nettleseren!

Gomle opp de forskjellige datadelene og pass opp for fallende steiner og skumle sakser! Styr med piltastene - og denne gangen kan du heldigvis lagre, i motsetning til originalen.

TEKST: Lasse Lervik, Kjetil Svensen, Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum.

Hva skal du spille i helga?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3