«Minecraft»-skaper finansierte etterlengtet spill av egen lomme

- Vi tenkte «hvorfor ikke?» og sendte en e-post.

13. februar 2013 14:01

(PressFire.no): Da den etterlengtede oppfølgeren «Age of Wonders III» ble avduket sist uke, skapte det en viss forvirring. Prosjektet hadde ingen direkte utgiver.

Utvikler Triumph Studios lagde også de to kritikerroste forgjengerne, men da tok selskaper som Take-Two og Gathering of Developers den økonomiske støyten. Nå viser det seg at en viss svensk spillyndling har stått i kulissene til utgivelse nummer tre i serien.

«Minecraft»-skaperen Markus Persson finansierer ferdigstillingen av det turbaserte strategispillet og har åpnet sin personlige lommebok for å få spillet utgitt, skriver Eurogamer.

Den faktiske summen er ikke kjent, og mye av arbeidet skal ha vært gjort før Persson kom på banen.

- Hvorfor ikke?

- Vi la merke til at en av de tilfeldige lasteskjermene i «Minecraft» nevnte «Age of Wonders», så jeg tenkte «ja,hvorfor ikke?» og sendte ham en e-post, forklarer Triumph-direktøren Lennart Sas til Eurogamer om hvordan samarbeidet begynte.

Da skal de allerede ha vært på frierferd til flere tradisjonelle utgivere, som krevde eierskap over prosjektet slik normen er i industrien. Etter hvert møtte de Persson og la en forretningsplan.

- Tanken på at Notch skulle hjelpe finansieringen var som å få en drøm oppfylt. Han er en tilhenger av spillet og insisterte ikke på å eie det - som mange utgivere gjør i dag, røper Sas.

Siden den svenske indieutvikleren er såpass opptatt med sin egen spillutvikling og å drive spillselskapet Mojang, skal han etter sigende holde god avstand fra den faktiske utviklingen og gi dem stor tillit.

Fristet før

Personlig finansiering av spillprosjekter, som kan koste flere titalls og hundretalls millioner kroner, er svært sjeldent i spillindustrien.

Derfor skapte det også overskrifter da «Notch» i fjor sa seg villig til å bla opp 74 millioner kroner for å realisere en oppfølger til kultslageren «Psychonauts 2».

Etter hvert falt de planene sammen, blant annet fordi både Persson og «Psychonauts»-studioet Double Fine er opptatt med hver sine ting, men svensken har altså ikke gitt opp investorplanene av den grunn.

I forrige uke ble det klart at Perssons selskap Mojang leverte et monsterregnskap for 2012, og at han personlig kunne hente hjem 640 millioner svenske kroner i utbytte. Det burde altså være rom på bankkontoen for mer spillinvestering om indievidunderet bestemmer seg for det.

«Age of Wonders 3» skal utgis til Windows i løpet av året, og er et turbasert strategispill i noe samme stil som «Heroes of Might and Magic»-serien.  Under ser du annonseringstraileren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3