Prinsen av Persia får en velfortjent ferie

- Serien er satt på pause.

30. januar 2013 10:47

(PressFire.no): «Prince of Persia» gjorde et comeback det luktet litt popcorn av for et par-tre år siden.

I forbindelse med Jake Gyllenhaal-filmen kom det uinspirerte «The Forgotten Sands»-spillet – helt sikkert ment å skulle profittere på oppmerksomheten fra Hollywood.

Omtrent samtidig rullet Ubisoft ut HD-versjoner av den klassiske «The Sands of Time»-trilogien, og forsøkte å introdusere en ny generasjon for noen av klassikerne.

Nå har det franske spillselskapet bestemt at det er på tide med en pause. 

- Det å håndtere et merkenavn er vanskelig. Det kreves en hel del oppmerksomhet. Jeg tror det er riktig å si at «Prince of Persia» akkurat nå er satt på pause.

Lider av «Assassin’s Creed»-suksessen?

Det er sjefen for Ubisofts Montreal-avdeling, Yannis Mallat, som sier dette i et ferskt intervju med IGN.

Det første «Prince of Persia» kom i 1989 – et 2D-plattformspill som på den tiden hadde revolusjonerende animasjoner. Mye takket være at skaperen, Jordan Mechner, brukte en del tid på å filme broren sin løpe frem og tilbake i hagen – for deretter å fange detaljene i spillanimasjoner.

Senere har spillserien blitt en av Ubisofts store, men kanskje ikke helt der oppe sammen med «Assassin’s Creed»? Vi i PressFire lot oss imidlertid begeistre stort av omstarten med «Prince of Persia» i 2008.

- Trenger tid til å «puste»

Mallat forteller IGN at det ikke nødvendigvis ligger noe dramatikk bak avgjørelsen å sende prinsen på ferie.

Vi har tidligere sagt det samme om andre serier, som allikevel plutselig kom tilbake fordi det var et utviklerteam lysten på å lage mer, sier han.

- Jeg frykter overhodet ikke for «Prince of Persia»-fansen, vi finner noe annet å underholde disse med fremover.

- Noen ganger gir vi serier tid til å «puste» og tid til å vokse – eller muligheten til å hvile.

- «Prince of Persia» er like viktig som andre serier for Ubisoft. Så snart vi har noe å vise, skal vi gjøre nettopp det, sier Mallat.

«»

Har Ubisoft skrinlagt et Prince of Persia-spill?

Kanskje Ubisoft jobber med konsepter og idéer i skjul, myntet på de neste konsollene?

I fjor sommer dukket det opp et skjermbilde på det offisielle Ubisoft-forumet (via Eurogamer) som viser et mystisk prosjekt internt omtalt som «PoP Zero 2».

Dette var visstnok et forsøk på å ta «Prince of Persia»-serien videre, sterkt inspirert av «Assassin's Creed». I lys av de ferske uttalelsene til Yannis Mallat kan det tyde på at Ubisoft ikke har tenkt å fullføre «PoP Zero 2», som trolig var arbeidstittelen.

Før E3-spillmessen i Los Angeles i fjor, dukket det opp skjermbilder av det som angivelig var en ny «Prince of Persia»-trailer på NeoGAF-forumet.

Disse bildene samsvarer med en mystisk video, kalt Osiris - også denne er satt i sammenheng med PoP-serien.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3