Rasende fans hevder spillskapere lyver dem i trynet

- Unnskyld for at dere leste feil, sier utviklerne.

19. desember 2012 11:18

(PressFire.no): Zombiespillet «The War Z» ble sniklansert på pc for to dager siden, og skjøt rett opp til toppen av salgslistene.

Da hadde det mottatt mye blest på forhånd, etter en lovende smørbrødliste av funksjoner.

Det gikk likevel ikke lenge før spillerne begynte å ytre misnøye. Mange mener at utviklerne har løyet og lovet funksjoner som ikke er der, at opplevelsen hjemsøkes av juksere og at utgivelsen er preget av graverende spillfeil.

På nettsamfunnet Reddit var en av de aller mest populære trådene i går en klagetråd over« The War Z»-lanseringen, basert på et bilde over angivelige brutte lovnader.

Bildet går Steam-beskrivelsen av spillet i sømmene, og skaperen mener at den ikke forklarer at spillet er i en uferdig fase, lover funksjonalitet som ikke finnes enda og lyver om størrelsen på spillserverne. 

- Misforstår det

Hammerpoint Interactive og spillsjef Sergey Titov forsøkte å redegjøre for problemene i går, og kaller det hele en misforståelse på spillets offisielle forum.

- Vi foretok en brukerundersøkelse i går, med over 100 000 svar. Den viste at 93 prosent av spillerne var fornøyde, et sinnssykt tall, påstår Titov. 

Han hevder at 40 prosent liker spillet som det er. 50 prosent synes det er godt, men kan forbedres, og at en liten minoritet er misfornøyd eller hater det.

- Bare 1,5 prosent av de som svarte, noen av dem folk som har blitt bannlyst fra spillet tidligere, sa at de hater det, fulgte han opp, og mente at de som mislikte spillet for eksempel misforstod hva det var, eller var blodfans av konkurrenten «DayZ».

Hissige spillere

Titov og de andre utviklerne har fått hard medfart, både på egne fora og på Steams offisielle diskusjonskanaler

- Den falske markedsføringen gjør meg kvalm og er ulovlig. For ikke å snakke om at noen av skjermbildene viser ting som ikke engang er i spillet, skriver én bruker.

Noen brukere har rettet hatet mot Valve, som driver spillsentralen Steam, og mener at de er medskyldige i å ha villedet forbukerne.

- Spillet og utviklerne burde utestenges fra Steam og man burde ta rettslige steg. Om Valve har noe moral igjen, kapper de alle bånd til dette kriminelle selskapet, skriver «FUdrukur» oppglødd.

Andre brukere tar Hammerpoint Interactive i forsvar. «John Hammers» mener at man ikke bør være så kjappe til å dømme spillet, fordi det bare er i en betaversjon enda.

- Spillerne misforstår

Det amerikanske spillnettstedet Gamespy har konfrontert spillskaper Sergey Titov med påstandene fra brukere. Han mener det hele er en misforståelse.

- Beskrivelsen nevnte informasjon om funksjoner vi hadde planlagt til i år eller starten av neste år. Noen av dem var i spillet en stund, som serverleie og ferdighetstrær, men har blitt fjernet enn så lenge, insisterer Titov.

Han innrømmer likevel at Steam-siden kunne misforstås, og omskrev den i går. Men brukere har reagert på at de fortsatt lover en hardcore-modus og at skjermbildene ikke representerer hvordan spillet ser ut på ekte.

- Vi har til og med refundert utleggene til de som kom til oss og sa at spillet var dritt tidligere, med mindre de spilte 5 - 10 timer og ikke likte det. Det er opp til Steam å bedømme om noen skal få pengene tilbake på dette punktet, sier spillsjefen til Gamespy.

Siden har Hammerpoint kommet med en unnskyldning til spillerne og presisert at de har omskrevet Steam-beskrivelsen, uten at de påtar seg skyld.

- Vi vil unnskylde til alle som feilleste informasjonen om spillfunksjonene, skriver Titov i et foruminnlegg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3