Stjal 11 millioner fra GameStop

Nå kan den tidligere sjefen få opp til 20 år i fengsel.

4. november 2012 10:33

(PressFire.no): Den tidligere Visepresidenten og PR-sjefen i amerikanske GameStop, Frank Christopher Olivera, har kjent seg skyldig i postbedrageri.

Olivera fungerte som PR-ansvarlig og GameStops ansikt utad – men det var hans håndtering av fakturaer som gav ham muligheten til å snike til seg litt ekstra.

I følge siktelsen sendte Olivera fakturaer til GameStop gjennom PR-selskapet «Cloud Communitcations LLC», som han videre autoriserte utbetaling til i perioden 2009-2011. 

Fakturaene var for tjenester som aldri hadde blitt bestilt eller utført. 

Selskapets ekthet ble forsøkt understreket av representanten Jennifer Miller på Cloud Communications Nevada-kontor, og fakturaene ble innbetalt til en bankkonto som var registrert i selskapets navn.

Føderalt politi ble engasjert da GameStop-sjefene likevel luktet ugler i mosen.

Etterforskningen viste at verken Cloud Communications LLC eller Jennifer Miller eksisterte i virkeligheten, og pengene selskapet hadde fakturert til GameStop hadde videre blitt overført til Oliveras personlige konto. 

Olivera hadde klart å snike til seg litt lommerusk… rundt 1,9 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 11 millioner norske kroner.

Det er uklart hvilken straff den tidligere sjefen får. Maksstraff for denne typen svindel ligger på 20 år i fengsel, med en 250 000 dollar bot. 

- Selskapet vil ikke kommentere på rettssaker, men vi vil poengtere at Mr. Olivera ble sagt opp i fjor, og at GameStop har samarbeidet med statens etterforskning, sa en representativ av selskapet til JoyStiq. 


GameStop er en av verdens største spillforhandlere med over 6 600 butikker verden over. Spillkjeden er også godt representert i Norge, med 49 butikker rundt om i landet. 

Toppbilde: Wikipedia

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3