Tvillingbrødre siktet for drap over spillekort

«Magic: The Gathering»-samling verdt opp mot 600 000 kroner.

1. november 2012 11:22

(PressFire.no): Samlekortspillet «Magic: The Gathering» fyller 20 år over nyttår, og nyter fortsatt en voldsom popularitet. Ved sist måling i fjor hadde det angivelig over 12 millioner spillere.

Konkurransemiljøet rundt spillet blomstrer fortsatt, og noen av de beste og sjeldneste kortene går for mange tusen kroner. De gjør dem attraktive selv for de som ikke spiller.

30 år gamle Sean Dugas fra Pensacola i USA ble nylig drept i forbindelse med et ran. Drapsmannen dro fra stedet med ei «Magic»-samling verdsatt til mellom 140 000 og 600 000 norske kroner, skriver WTSP.

De to tvillingbrødrene William og Christopher Cormier skal være siktet for udåden, og ble pågrepet i nabostaten Georgia, hvor en del av samlingen har blitt solgt.

Mye penger på spill

«Magic: The Gathering» er et fredelig spill, hvor man komponerer sin egen kortstokk og slåss mot andre «trollmenn» med tenkte figurer og trylleformler.

Ed Nehring, som driver spillbutikken TBS Comics i Pensacola, sier til WTSP at de ikke engang har opplevd så mye som en slåsskamp gjennom 26 års butikkdrift.

Byen har et rikt kortspillmiljø, og nettstedet snakket med flere spillere som lever av å delta i turneringer og handle med kort.

- Vi tjener mye mer enn minstelønn, fortalte 24 år gamle Joe Halford til WTSP. 

Et av kortene Dugas ble frarøvet, «Black Lotus», skal alene være verdsatt til rundt 60 000 norske kroner ifølge politiet - en sum som kan sprike noe veldig basert på kortets tilstand. 

Også digitalt

Kortspillet finnes også i videospillform. «Magic: The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2013» er det foreløpig ferskeste, og simulerer den fysiske måten å spille på.

Her har man også digitale kortbutikker hvor spillerne bruker ekte penger for å utvide kortstokken, i tillegg til arenaer hvor man kan oppsøke tilfeldige spillere å knive med.

Spillets popularitet har fristet andre aktører på spillmarkedet, og Ubisoft har blant annet lansert konkurrenten «Might & Magic: Duel of Champions».

Samtidig spillets det opprinnelige kortspillet aktivt rundt omkring i Norge. 

Illustrasjonsbildet er fra spillekortet «Krenko, Mob Boss».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3