(PressFire.no): De fleste ville nok gitt opp å spille «World of Warcraft» om man ble blind.

Det var ikke et alternativ for britiske Ben Shaw, ellers kjent som «Hexu», som tragisk mistet synet etter å ha blitt truffet av en veibombe i Irak.

Med god hjelp fra skotske Owen raider Shaw seg gjennom Azeroth. 

 

- Forandret måten vi spilte på
Foto: WoW Insider

Owen, ellers kjent som «Davidian», fungerer som Bens blindehund, og gir detaljerte instruksjoner til Shaw via snakkeprogrammet Mumble under raidene.

- Vi ble umiddelbart venner, og dette gjorde det lett for meg å vurdere Ben som en fullverdig raider, og ikke en byrde, skriver Owen til WoW Insider.

De to har aldri møtt hverandre i virkeligheten, men har knyttet et spesielt bånd i den virtuelle sfæren.

 

- Ble Bens blindehund

Owen leder Shaw igjennom raidene med instruksjoner om alt fra plassering til reparering. Alt går igjennom øynene hans. Shaw følger Owen i spillet, og med skotten markert bruker Shaw funksjonen target of target til å finne sitt mål. 

- Det ble til at jeg ble Bens blindehund etter at en del andre hadde prøvet og feilet. Ben raidet bare periodisk, alt ettersom de andre spillerne i gruppen følte seg oppmuntret til en ekstra utfordring, skriver skotten.

- Det vanskeligste med å ha med Ben i raidene var å forandre måten vi spilte på. I begynnelsen var det nok noe av det vanskeligste jeg gjorde i «World of Warcraft». Men nå faller det oss helt naturlig – i stedet finner jeg det vanskelig å raide uten Ben, ettersom jeg nå er så vant med den rollen.

 

Hedret av Blizzard 

- Shaw har en jernvilje og var absolutt ikke klar for å akseptere at alle de tingene han tidligere elsket å gjøre plutselig skulle være utilgjengelig, skiver guildlederen «Ignatious» i et brev til WoW Insider.

- Owen er en superhelt som har gjort dette mulig for oss. Helt siden han tok på seg oppgaven å lede Ben, har han aldri klaget. Han kommer alltid på nye, innovative måter å spille på, skrev han videre.

Den inspirerende duoen har nå fått anerkjennelse fra selveste skaperne av spillet, Blizzard.

Nylig fikk begge hver sin hjelm oppkalt etter seg, komplett med beskrivelser som tar det spesielle forholdet deres på kornet. 

«Davidian’s All Seeing Eye» er skarp nok til å se for to menn, og «Hexu’s Amplifying Helm» poengterer at en mann med en venn er aldri blind.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer