(PressFire.no): Sjefen for Valve og Steam, Gabe Newell, har ikke akkurat sminket sine synspunkter på Microsofts versjon åtte av Windows.

Han misliker sterkt at operativsystemet, som slippes nå i høst, blir mindre åpent enn før:

- Jeg mener Windows 8 er en katastrofe for alle på pc-markedet, skal han ha fortalt de oppmøtte på Casual Connect-konferansen i Seattle, ifølge All Things D.

- Det frister dem å stenge plattformen, fordi de ser hva de kan oppnå ved å begrense konkurrentenes tilgang, hevder Newell.

 

Satser på Linux

Derfor har Valve, med Newell i spissen, lagt sin elsk på Linux. De jobber nå med å lanseres Steam, som er verdens største digitale spillbutikk, på plattformen.

Blizzard-sjefen Rob Pardo fikk med seg Newells kritikk av plattformen og ytret sin støtte på Twitter:

- Fint intervju med Gabe Newell - «Jeg mener Windows 8 er en katastrofe for alle på pc-markedet» - ikke fantastisk or Blizzard heller, skrev han på Twitter.

- Frykter ikke Windows 8

Men ikke alle i Blizzard er like kritiske til plattformen – senioringeniør i spillgiganten, Darren Williams, avslører at de ikke har noen spesiell frykt for det omstridte operativsystemet:

- Vi har ikke jobbet direkte med Windows 8 ennå, men vi kommer definitivt til å bytte til det. Jeg tror vi kommer til å satse på plattformer folk flest er på. Vi har ingen spesiell frykt for Windows 8, sier han til CVG.

Blizzard er for tiden aktuelle med sin siste utvidelse til «World of Warcraft», som har fått tittelen «Mists of Pandaria. De nærmer seg også en utgivelse av del to i «StarCraft II»-trilogien - «Heart of the Swarm».

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer