Snart kan du spille «Half-Life» med langt bedre grafikk

Etter åtte år i utvikling slippes endelig «Black Mesa».

3. september 2012 12:58

(PressFire.no): Mange hadde nok glemt ut fan-prosjektet «Black Mesa», som jobber med å oppgradere «Half-Life»-grafikken fra 1998-standard til noe mer moderne.

Rundt 40 frivillige har holdt på i årevis – blant annet vant modifikasjonen priser allerede i 2005 og 2006. Forrige ordentlige livstegn fra prosjektet var i 2009, da de trodde spillet skulle slippes.

Men på grunn av deadline endte de opp med å ta snarveier som forringet produktet, fortelles det i et intervju med The Verge. Derfor droppet de den originale slippdatoen.

Én av tingene som har tatt tid, er at prosjektet har blitt oppgradert ettersom spillmotoren Source har blitt bedre og flottere med tiden og derfor har de brukt tid på å oppgradere spillet.

Nå slippes det endelig – og i den anledning har utviklerne lansert en nedtelling som teller ned til slippet 14. september.

Spillet blir gratis og har pusset opp «Half-Life» frem til Lambda Core, noe utviklerne selv mener utgjør rundt åtte til ti timer med spilling. Den neste delen er også under utvikling og vil slippes ved en senere anledning.

Den nye musikken ligger allerede ute og kan lastes ned helt gratis, med mulighet for å donere penger til komponisten.

«Black Mesa» slippes til pc 14. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3