Kjenner du igjen denne ringreven?

Skytespill kopierer et av verdens mest kjente brett.

27. august 2012 10:27

(PressFire.no): Den massive spillbransjen er nødvendigvis ikke forskånet fra ivrig låning. EA er blant annet i en intens rettssplid med Zynga om plagiat, samtidig som de beskyldes for å ha stjålet idéer fra erkerivalen «Pro Evolution Soccer».

I den andre enden av spekteret finner vi «Borderlands»-sjefen, som er overrasket over at ingen kopierer skytespillsuksessen.

Om man først låner fra markedet ellers, kan det nok være greit å gjøre det med en viss subtilitet, og ikke som det kommende «free to play»-skytespillet «Arctic Combat».

Spillets demoversjon har et prøvebrett som er påfallende likt et av tidenes mest gjenkjennelige skytespillbrett - de_dust2 fra «Counter Strike».

- Identisk med «Call of Duty»

I videoen på bunnen av denne siden, som tilhører PC Gamer, vises du brettet Dust Storm. Om man ser bort fra visse kosmetiske og utformingsmessige forskjeller, er det en blåkopi av det ikoniske standardbrettet fra «Half-Life»-modifikasjonen..

Og likhetene med rambukkene i sjangeren stopper visst ikke der.

- Dette ser identisk med «Call of Duty» ut i lyder, animasjoner, spillbarhet. Alt ser identisk ut. Selskapet kommer til å få trøbbel når Activision ser det, skriver brukeren «Enad1» i kommentarfeltet til PC Gamer.

Skytespillet utvikles av den koreanske nettspillstorheten Webzen, og er foreløpig bare i en tidlig testfase. Valve, som eier «Counter Strike»-lisensen, har foreløpig ikke kommentert saken. 

De slapp nylig sin egen versjon av de_dust2 i  rykende ferske «Counter Strike: Global Offensive», som vi snart kommer med en anmeldelse av.

Webzen har foreløpig ikke besvart beskyldningene om plagiat. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3