Utsetter «The Secret World»-utgivelse

Funcoms trøblete økonomi rammer spillerne.

25. august 2012 15:30

(Pressfire.no): Den andre oppdateringen til «The Secret World» blir utsatt til september, melder Funcom.

Spillerne får dermed vente litt med å bryne seg på den kommende utvidelsen «Digging Deeper». 

Pakken inneholder blant annet fortsettelsen på «Kingsmouth Code»-oppdraget, et av de første pusleoppdragene man får bryne seg på i spillet. Her lover Funcom at du skal få dykke enda dypere ned i byen Kingsmouths historie og konspirasjoner.

Harde tider

Norske Funcom, med hovedkontor i Oslo, har vært i hardt vær i det siste. Salget av onlinesatsingen «The Secret World som ble sluppet 3. juli har ikke levd opp til forventningene, og aksjeverdien har tatt et kraftig dykk.

I et forsøk på å hjelpe salget, har spillet også blitt tilgjengelig for kjøp via verdens største digitale spillbutikk, Steam. 

På onsdag ble det kjent at Funcom ser seg nødt å permittere halvparten av staben. 

I lys av dette er det derfor ikke så veldig overraskende at den andre spillutvidelsen blir utsatt. Slippdatoen var satt til 28. august, men er nå endret til 11. september.

- Det har vært en utfordrende uke for oss, skriver Funcom i pressemeldingen. 

- Vi startet en prosess med å redusere kostnader etter lanseringen, og dette har påvirket produksjonen. Derfor har vi sett oss nødt til å bruke mer tid på «Digging Deeper», står det videre, og de beklager forsinkelsen. 

Ambisiøst

Funcom har villet slippe nye oppdragspakker hver måned fremover. Et såpass tett program er ganske ambisiøst for et utviklerteam som nå skal halveres. Den tredje ekspansjonen skal likevel slippes som planlagt, altså i slutten av september. 

- Vi planlegger å slippe tredje utvidelsen etter skjema. Vi har masse flott innhold planlagt til da, kommenterte regissør Ragnar Tørnquist på twitter til bekymrede spillere.

Funcom har beholdt den velbrukte betalingsmodellen med månedsabonnement. Dette er et system som for mange føles noe malplassert for dagens onlinespill, der det helst skal være «Free to play», eller «Buy to play» - altså strippet for faste månedlige utgifter. 

Månedsbetalingsmodellen klarte seg ikke et helt år for stortittelen «Star Wars: The Old Republic» som kom ut i desember 2011. Spillet går over til en gratismodell nå i høst.

De planlagte kontinuerlige oppdateringene til «The Secret World» kan derimot fungere som en gulrot for de som ellers ville stilt seg negativ mot månedsabonnement i online-spill. Det er derfor viktig for Funcom å få oppdateringene under kontroll. 


Les vår anmeldelse av «The Secret World» her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3