Mystisk spill måtte skifte navn på grunn av Mars-ekspedisjonen

«Fable»-skaperens nye i navnetrøbbel med NASA.

24. august 2012 13:11

(PressFire.no): Etter at den tidligere tomatbønneselgeren, Peter Molyneux, overraskende sa opp jobben som Microsoft- og Lionhead-sjef har han jobbet med et mindre og mystisk spillprosjekt i sitt nye spillstudio, 22 Cans.

Tittelen på spillet skulle ha det passende navnet «Curiosity», men har nå måttet bytte navn på grunn av NASAs ekspedisjon til Mars hvor roboten går under samme navn.

- Det er et problem med navnet «Curiosity», vi kan ikke bruke det på grunn av NASA. Jeg lurer på hvilket ord som kan oppsummere «Curiosity: The Cube», skriver Molyneux på Twitter.

I onlinespillet skal spillere sammen slå biter av en virtuell kube for å avsløre innholdet, som er hemmelig. Det er kun den siste, som slår hull på kuben, som vil få se innholdet. Innholdet beskrives av utvikleren selv som «unikt» og «forbløffende».

For å slå biter av kuben kan spillerne kjøpe nye verktøy som er mer effektive, hvor den dyreste meiselen vil koste rundt 300 000 kroner og er laget av «diamant».

Molyneux insisterer på at den den enorme kostnaden ikke handler om grådighet, men forklarer det som et psykologisk eksperiment.

Spillet skulle opprinnelig slippes denne uken, men har blitt utsatt til september. De har ikke sagt noe navnendringen er grunnen til utsettelsen, men Studioet får nå forslag fra Twitter-brukere til nytt navn. Vårt forslag er «The game formerly known as Curiosity».

«Curiosity», som nå må skifte navn, kommer til pc og mobile plattformer. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3