Sånn hadde du ikke da du var liten

Hyllede «Portal 2» kan bli Lego.

2. juli 2012 18:14

(PressFire.no): Sirkelen var på mange måter fullstendig da det Lego-inspirerte byggespillet «Minecraft» fikk sine egne, danske byggeklosser i vinter.

Prosjektet ble realitet på grunn av Cuusoo-tiltaket, som er Legos portal hvor brukere kan sende inn forslag til nye sett.

Om alt det juridiske er på plass og nok spillere har lyst på det aktuelle byggesettet, støper og selger Lego det. Hjernen bak idéen får deretter en prosent av inntektene.

Nå er spilleglade hobbybyggmakkere igjen på fære. Denne gangen er det Valves hyllede hjernetrimmer «Portal 2» som kan bli støpt i hardplast.

Uoffisielle pakker

Valve selv har lite med klossene å gjøre. I stedet er det fire tilhengere fra litt overalt i verden som har utformet svært overbevisende prototyper av tre forskjellige sett.

Det kan by på problemer om prosjektet når målet sitt, men firspannet ser i det minste ut til å ha gjort en solid jobb.

Klossene er heller ikke bare dekorative. I likhet med spillet de imiterer, skal man løse gåter med dem.

- Bruk instruksene til å bygge imponerende testkammer, og løs dem med en skarp hjerne og portalskyteren din, lyder prosjektsiden.

Det opprinnelige gåteløsingsspillet har allerede vist seg å være svært fleksibelt, blant annet på grunn av kraftige skapelsesverktøy. Faktisk så vurderer det norske skolevesenet å ta det til hjelp i undervisningen.

Bank GlaDOS

De tre skisserte settene har flere hundre ulike deler som kan skli på gulvet og tråkkes på. Her får man blant annet en sluttbosskamp mot evig syrlige GlaDOS, og mer generell gåteløsing.

Faktisk har hobbystøperne lagt seg såpass i selen at du får med det skjulte kammeret til den hemmelige figuren Ratman. 

Der inne kan du for eksempel gjemme Companion-kuber og andre gode venner. Eller tørrpinnen Wheatley, som også her skal utfordre tålmodigheten til hovedpersonen Chell.

Prosjektet har i skrivende stund 4386 digitale underskrifter, og trenger minst 10 000 for å realiseres. Så får vi se hva Valve synes om idéen.

Sist vi møtte Valve-grunnleggeren Gabe Newell, et møte du ser i videoen under, virket han i hvert fall å være i godt humør.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3