- Tvilsomme eksperimenter på menneskekroppen og onde krefter

De første detaljene om «Limbo»-oppfølgeren.

14. juni 2012 10:18

(PressFire.no): Danskene i Playdead nærmer seg med oppfølgeren til kritikerroste «Limbo». Spillet, som enda ikke formelt er annonsert, har noen likhetstrekk til forgjengeren.

Det vil fortsatt være snakk om et 2D-plattformspill, med bakgrunner skildret i 3D.

- Gjennom unike puzzles og skiftende scenarier, fortelles historien om en gutts kamp mot onde krefter som gjennom tvilsomme eksperimenter på menneskekroppen forsøker å ta over verden.

Dette er en beskrivelse av spillet som Kotaku oppdaget på nettsidene til det danske filminstitutt (DFI). De har delt ut støtte til et knippe spill.

Playdeads nye går foreløpig under arbeidstittelen «Project 2», og utvikles til PlayStation 3, Xbox 360, pc og mac.

Spillet får dessuten farger, nevner DFI.

Det røpes ikke når spillet skal være ferdig, men Kotaku spekulerer i at vi kanskje må vente til 2014, basert på utviklingssyklusen skaperne har skissert.

- Hvis du syns «Limbo» var sært, er det neste prosjektet enda særere, sa en av Playdead-grunnleggerne, Dino Patti, i et intervju med Eurogamer i fjor.

«Limbo» startet som Xbox 360-eksklusivt (via Xbox LIVE Marketplace), men dukket senere opp til PS3 og pc. Patti fortalte at de neste gang ønsker å nå bredere – noe som DFI-opplysningene altså underbygger.

- Jeg vil at flere mennesker skal spille det. «Limbo» solgte veldig bra, men hvis vi hadde gått for en multiplattformlansering i utgangspunktet ville det ha blitt enda større, sa Patti til Eurogamer.

FOTO (Hovedbilde): Konseptskisse fra Playdeads «Project 2» (fra DFI).

Her er en trailer fra «Limbo»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3