(PressFire.no): Rettssaken mellom Activision og de to tidligere «Call of Duty»-toppene Vince Zampella og Jason West skulle opprinnelig ta til denne uka.

Men etter noen utsettelser, og en lang og god prat i går, har partene funnet ut at de i stedet burde inngå et forlik.

Dermed unngår de en skittentøysvask i all offentlighet. Kanskje like greit, ettersom dritten gravd opp i forkant – blant annet historier om James Bond-aktige avlyttingsplaner – allerede har lekket til media. Tenk på hva slags snusk vi hadde fått servert nyheter om gjennom en fire uker lang rettssak?

 

«Modern Warfare 2».

Krevde 1 milliard dollar

Detaljene i forliket er ikke kjent. Begge parter sier i sine uttalelser at disse opplysningene er konfidensielle.

Activision sparket West og Zampella ut av kontorene sine i mars 2010. På dette tidspunktet var de ansvarlige for to av underholdningsbransjens største suksesser: «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2».

West og Zampella saksøkte Activision for enorme summer i bonusutbetalinger. De krevde 1 milliard dollar av sin tidligere arbeidsgiver. Activision på sin side mente de to tidligere sjefene i Infinity Ward hadde innledet ulovlige samtaler med erkefienden EA om et nytt spill - og saksøkte i stedet West/Zampella.

 

Svidde det på pungen?

40 tidligere ansatte i dette spillstudioet har også fremmet krav mot Activision. Også dette søksmålet er nå løst utenfor rettssalen.

Hvor mye Activision har punget ut totalt, får vi kanskje aldri vite.

I forrige måned betalte Activision 42 millioner dollar til gruppen på 40 tidligere Infinity Ward-ansatte, men deres advokat, Bruce Isaac, var ikke imponert.

Isaac mener dette bare var et forsøk på å se bra ut før rettssaken skulle starte.

 

Jason West (t.v.) og noen av hans
kolleger på GDC 2011.
(Foto: PressFire.no).

- Jason West smiler

Activision har uttalt seg på en måte som mer enn indikerer at de har punget ut i stor stil for å blidgjøre partene.

De sier blant annet at de ikke regner med å gå på økonomiske skjær i sjøen etter å ha inngått forliket, fordi deres inntekter så langt i år har vært høyere enn ventet, skriver Eurogamer.

«Diablo III»-lanseringen, og salgsuksessen dette spillet har vært, har kanskje hjulpet på?

LA Times-reporteren Ben Fritz, som har fulgt denne saken tett den siste tiden, tvitret på en måte som underbygger at noen sjekker har blitt skrevet ut det siste døgnet.

- Jason West er i retten og smiler, rapporterte Fritz like etter at forliket var inngått.

 

Hittil er dette bildet alt vi har
sett fra Respawns nye spill.

Når annonserer Respawn sitt nye?

Dermed er veien sannsynlig åpnet for at Jason West og Vince Zampella snart kan annonsere sitt neste spill, som EA skal gi ut.

Duoen dannet spillstudioet Respawn Entertainment etter å ha brutt med Activision i 2010.

Electronic Arts var en stund i en rettslig floke med Activision. EA ble nemlig saksøkt for 400 millioner dollar ettersom Activision mente de hadde spilt en aktiv rolle i sirkuset rundt West og Zampella, men partene klarte å bli enige uten en dommer og jury til stede.

EA klarte ikke å dy seg og kom også med en uttalelse etter at «Call of Duty»-krigen nylig ble avblåst. 

-  Activisions beslutning om å nekte å betale sine kreative talenter, og forsøk på å klandre EA, var absurde. Dette forliket er en rettferdiggjørelse for Vince og Jason, og for alle kreative artister som har krav på belønning for deres harde arbeid, uttalte EA til Eurogamer.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer