STOCKHOLM (PressFire.no): Spilldesigner Warren Spector er igjen aktuell med et nytt Disney-spill. I «Epic Mickey 2» skal Mikke Mus nok en gang gå løs på verden med maling og tynner.

Da Spector skulle promotere spillet i Norden, gikk turen innom skuespiller og regissør Lasse Åbergs tegneseriemusuem utenfor Stockholm.

Warren Spector er også ihuga samler av Disney-effekter. De to fant raskt tonen, i den grad at Åberg overrakte ham to svenske tredukker av Mikke Mus og Donald Duck, produsert av henholdsvis Gemla og Brio på 40- og 50-tallet.

Åberg, kjent her hjemme som Stig Helmer fra «Selskapsreisen»-filmene, har drevet museet i ti år og samlet en mengde Disney-effekter, originaltegninger og kunst i museet.

- De er rarieteter. Ikke tjuetusenkroners-saker, men om man samler på Disneyania er det veldig gøy å ha, forklarer Åberg til PressFire.

Med småblanke øyne var det tydelig at Spector ble rørt av gaven.

- Hvordan svarer man på noe sånt...? Kan jeg dra hjem nå? spøkte spilldesigneren, før han satte seg ned med nordisk presse for å svare på spørsmål.

PressFires intervju med Spector, hvor han prater om hvorfor «Epic Mickey 2» er en musikal, hva han synes om «Heavy Rain» og hvilken utfordring han har til John Carmack, kommer vi tilbake til snart.

FOTO: Martin Bergesen // PressFire.no.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer