«Pac-Man» skaper Facebook-bråk

Nye Facebook-spill med kjente og kjære arkadenavn provoserer brukerne av nettsamfunnet gjennom en kontroversiell betalingsmodell.

18. mars 2009 16:26

Arkadeklassikerne «Pac-Man» og «Dig Dug» har nettopp blitt lansert på Facebook. Namco skal ha betalt for jobben med å konvertere spillene, og dermed er sirkuset i gang.

De fleste tjenestene tilknyttet nettsamfunnet er gratis, men ikke disse to spillene – om du da ikke nøyer deg med tidsbegrensede gratisdemoer før du blir stilt overfor valgets kvaler og eventuelt må kjøpe.

Les også: Nytt «Pac-Man» neste år.


- EN TABBE

Dette markerer første gang en stor utvikler benytter seg av Facebook for å distribuere spill, et forretningsområde Namco vil utforske nærmere i framtiden, i følge Mercury News.

Selskapet vil ikke bare konvertere kjente arkadeslagere, men også utvikle nye titler.
Spillene finner du fra en egen meny med spill på Facebook, men så fort du klikker på ett av dem blir du spurt om du vil laste ned applikasjonen. Spillene ligger altså ikke under Facebook-profilen din, men du har profilen din tilgjengelig et museklikk unna.

Flere kommentarer under «Pac-Man»-siden viser at folk reagerer på dette sniksalget. Selv om demoen er gratis og lar deg spille i 10 minutter, koster fullversjonen av spillene penger.

- Dette er rett og slett et skoleeksempel hvordan man ikke bør lansere et spill på Facebook, skriver blant annet brukeren Robin.

- Tabbe. Dette er Facebook. Hvorfor skulle jeg trenge å laste ned noe? undrer Ryan.

For å få spille eller laste ned demoene av «Dig Dug» og «Pac-Man» må du gi J2P-tilgang først. Fullversjonene er priset til 9,99 amerikanske dollar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3