Nå kan du printe ut «Minecraft»-modeller

Nytt program lar deg hente ut dine kreasjoner.

4. januar 2012 12:23

(PressFire.no): Du har brukt tre måneder av livet ditt på å lage en modell av Nidarosdomen i «Minecraft»sammen med en kompis over internett. Så slås serveren av, og alt er tapt for evigheten. Kanskje har du noen skjermbilder eller en YouTube-video å skilte til, om du har vært lur.

Nå kommer redningen: «Mineways». Dette er et lite program som lar deg plukke ut deler av «Minecraft»-verdenen din og eksportere hele greia som en 3D-modell.

Videre tar du denne modellen, laster den opp hos en 3D-printer-websjappe og på mirakuløst vis får tilsendt hele greia i posten noen dager senere.

Les mer: Nå kommer det Minecraft-LEGO.

3D-printere har de siste årene gjort sitt inntog på markedet, og kan printe ut nærmest hva det skal være. Modeller, bruksgjenstander og selv opptrekkbare klokker som fungerer helt fint rett ut av printeren – det er mye moro å ha.

Det ligger en hendig (og svært detaljert) guide på Mineways-hjemmesida, men vi fant også en herlig samling bilder fra noen som har prøvd seg på et stort prosjekt. Disse brukte ikke dette programmet, men resultatet er det samme.

Her er området in-game. (NB! Saken fortsetter under bildene).

Dette eksporteres ut av spillet og kan pusses på med diverse 3D-modellprogrammer.

Her er den printet, og alt unødig materiale blåses vekk med trykkluft.

Modellen dekkes så i et tynt lag superlim for å øke holdbarheten.

Ferdig, og awesome!

Vi kunne tenkt oss å se dem printe ut Minecraft-versjonen av USS Enterprise – som har blitt bygd i det som i spillet tilsvarer en 1:1-modell. Romskipet er knappe 640 meter langt og 460 meter bredt, og har alle rom og fasiliteter bygd for ”hånd”.

Gjør det, gjør det, gjennomfør det!

(Alle foto: Post-Apocalyptic Research Center på Flickr)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3