«World of Tanks» er større enn «World of Warcraft»

Stridsvognspillet kan skilte med svimlende store brukertall.

22. desember 2011 09:52

(PressFire.no): Trodde du at «World of Tanks» var et smalt nisjespill? Vel, prøv igjen.

I en fersk pressemelding avslører utvikleren Wargaming.net at det actiondrevne MMO-spillet har passert hele 18 millioner registrerte brukere. Det er like mange som indie-megasuksessen «Minecraft». Og det er nesten dobbelt så mange som nå spiller «World of Warcraft».

- Overraskende enkelt og artig

Victor Kislyi, direktør for utvikleren og utgiveren Wargaming.net, vil gi en stor takk til spillersamfunnet.

- Å ha så mange dedikerte spillere er utrolig givende for oss, og vi vil gi dem tonnevis med nytt innhold å kose seg med tilbake, sier han.

«World of Tanks» er et «gratis» MMO, nærmere bestemt et free to play-spill der en kan kjøpe opplåsbart innhold uten at det i utgangspunktet koster noe å starte spillet. Det ble lansert for fullt her til lands på vårparten i år. Vi fant spillet overraskende enkelt og artig da vi testet betaversjonen. 

Spillet holder, ifølge pressemeldingen, en Guinness-rekord for flest spillere pålogget samtidig på en enkelt MMO-server. 

«WoW»

Mange flere brukere enn 

Selv om spillet i utgangspunktet er gratis, kan en altså betale for å låse opp nytt innhold om en ønsker det. Det er en forretningsmodell som har vist seg å fungere. For eksempel økte «DC Universe Online» omsetningen sin med 700 prosent da spillet ble «gratis», altså free to play.

Den store MMO-bautaen «World of Warcraft», som holder fast på den gamle forretningsmodellen, har på sin side mistet en god del spillere i år. De har nå «bare» 10,3 millioner brukere. Fortsetter den trenden, kan «World of Tanks» faktisk påberope seg å ha dobbelt så mange brukere som dem(!).

Suksessen til spillet har åpnet dørene for mer krigføring i stor skala på nettet. Utvikleren jobber nå med to nye MMO, nemlig «World of Warplanes» og «World of Battleships».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3