Kjøpte du samlerutgaven av «Star Wars: The Old Republic»?

Da bør du lese dette.

19. desember 2011 13:12

(PressFire.no): Denne uka slippes tidenes største og kanskje mest etterlengtede «Star Wars»-spill, «Star Wars: The Old Republic».

For de som forhåndsbestilte spillet hadde det massive onlinespillet imidlertid en liten førpremiére forrige uke. Disse fikk tjuvstarte en uke før slippet.

Mangler kode

Men det har oppstått et skår i gleden. Mange som har kjøpt samlerutgaven av spillet melder nå at de ikke har fått selve koden til spillet, og får dermed ikke installert spillet.

Mange spillere melder at det hvite feltet hvor koden skal stå er blankt, mens andre mangler selve arket hvor koden skal stå.

Også norske spillere er rammet:

- Mange som har kjøpt collectors edition av «Star Wars: The Old Republic» har ikke fått produktnøkkel i pakken, deriblant meg, skriver Ståle Holten i en epost til PressFire.

På forumet til spillet kommer det nå mange rapporter fra kunder med samme problem, og de ytrer stor frustrasjon over manglende kundeservice. Butikkene ber kundene om å ta kontakt med Eletronic Arts eller Bioware, hvor de aller fleste ikke får svar.

En kunde melder på det offisielle forumet at han satt over to timer i telefonkø til EAs kundeservice før han til slutt ga opp.

Hva sier kjøpsloven?

Holten kjøpte sitt spill hos EB Games på Strømmen Storsenter, og ble anbefalt å ta kontakt med Electronic Arts for å få løst problemet.

- Det har nå gått flere dager uten at vi har fått et konstruktivt svar fra Bioware, og butikkene ber oss bare ta kontakt med EA og Bioware. Få får svar fra kundeservice. De som har fått kontakt har som regel fått standardsvar som omhandler forhåndsbestillingsnøkkel.

- Det ser ikke ut som de engang har lest epostene, forteller Ståle Holten oss.

Dette er i strid med norsk kjøpslov, hvor er det selgers ansvar at produktet fungerer som anvist. I dette tilfellet skal det være en enkel sak å få byttet spillet i et eksemplar med fungerende kode.

Regionsansvarlig for Gamestop og EB Games forteller til PressFire at dette er en misforståelse, og at avdelingen på Strømmen Storsenter nå vil få en innføring i den norske kjøpsloven.

NB! PressFire har ikke klart å få kontakt med Electronic Arts Norge for en kommentar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3