«Skyrim» setter ny salgsrekord

Tidenes raskest selgende på Steam.

16. desember 2011 11:30

(PressFire.no): Det er ingen tvil om at «The Elder Scrolls V: Skyrim» er et av årets desidert største rollespill, og det reflekteres også i salgstallene.

Valve melder nå at spillet setter nye salgsrekorder på den digitale spillbutikken Steam:

- «Skyrim» er det raskest selgende spillet i Steams historie. Bethesdas forpliktelse og forståelse til pc som en spillplattform vises i de fantastiske anmeldelsene spillet har fått, en spektakulær lansering og det høye antallet spillere «Skyrim» har fått, sier Valve-sjefen Jason Holtman i en pressemelding.

Foruten å kunngjøre salgsrekorden avslører ikke Valve hvor mange eksemplarer som er solgt på Steam. 

Videre forteller Bethesda at de har sendt ut ti millioner eksemplarer av spillet som finnes på Xbox 360, PlayStation 3 og pc. De skal visstnok utgjøre over 650 millioner dollar i omsetning siden lanseringen 11. november.

Spillet har fått fantastiske anmeldelser verden over, og fikk nylig prisen som Årets spill under Video Game Awards i Los Angeles. Vår anmelder trillet terningkast seks og skrev at det er årets beste spill.

Bethesda har også planlagt videre utvidelser til spillet og slapp denne uken en oppdatering (1.3) som skal fikse en rekke problemer med spillet. 

«Skyrim» hadde en litt røff start på lanseringen, hvor det var flere problemer på de respektive plattformene. Pc-versjonen og Xbox 360-versjonen har langt på vei blitt fikset med oppdateringer, mens noen PlayStation 3-spillere fremdeles har problemer med at spillet sliter når man er godt uti spillet. Bethesda jobber med å løse problemet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3