Kostymer, «Borderlands»-pølser og «Call of Duty»-konkurranser

Vi var på spillmesse i Oslo! Se video!

13. desember 2011 15:45

(PressFire.no): Hype Expo 2011 gikk av stabelen i Oslo Konferansesenter sist lørdag, og vi tok turen for å se på det som kanskje kommer til å bli et fast arrangement i hovedstaden i årene fremover.

Se video i slutten av saken!

Spillmessa er startet opp av ildsjeler som blant annet Alejandro Decap og Espen Jütte bak spakene, og var ment som en oppstart for spillfestligheter i Oslo.

- Vi gjør dette fordi vi selv kunne tenkt oss å gå på en slik messe, forteller Jütte til PressFire.

- Vi håper dette kan bli en årlig greie.

Her var storfokus på E-Sport, og turneringer i «Call of Duty», «StarCraft 2», «Street Fighter IV», «Super Smash Bros.» og «Tekken 6» ble avholdt på storskjerm med live-kommentatorer til et jublende og engasjert publikum.

Xbox 360- og Kinect-stasjoner var også satt opp for testing av spill, mens diverse sponsorer solgte alt fra spill-PC-er og «WoW»-figurer til anime og plysjdyr.

Og selvfølgelig var en liten hærskare med cosplay-entusiaster på plass. Vi så blant annet Phoenix Wright, Dovakiin («Skyrim»), ymse Lara Croft-er («Tomb Raider») og Sora («Kingdom Hearts»).

God dugnadsånd preget messa, der folk hadde med seg egne TV-er å spille «Smash Bros.» på, og gamle konsoller og datamaskiner var satt opp for å belære yngre generasjoner om fordums spillhistorie.

For eksempel kunne du spille «Tetris», «Mega Man», «Bonk», «Super Probotector» og passende nok «Tony Hawk’s Pro Skater 2», som samme dag ble avslørt å skulle komme i nyoppusset versjon.

Pølse med brød solgte de også (snodig nok kalt «Borderlands-pølse», av uviss grunn), men brødet var stort og tørt. Æsj.

Om du så måtte ønske det kan du ta en kikk på dette fantastisk awkwarde bonusklippet hvor plottet til «Pong» forklares.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3