Tidenes generaltabbe?

Utvikler skulle oppdatere MMO-spill - slettet hele greia. Og ingen hadde tatt backup...

14. november 2011 11:42

(PressFire.no): Dette må ha ført til tidenes panneklask.

Når Sankando, utviklerne av det japanske MMO-spillet «M2», skulle utføre noen oppdateringer, gikk ikke ting helt etter planen. For å si det pent.

For noen uker siden ble spillet satt offline på grunn av en kritisk serverfeil - en feil som skulle fikses i samarbeid med de som drev serverparken spillet var lagret på, HanGames. Problemene tårnet seg raskt opp.

Ifølge The Escapist var det ingen som hadde tenkt på å ta en sikkerhetskopi av spillet, hverken internt på serverne eller på en eller annen ekstern harddisk. Ingen kopier av kildekoden til spillet eksisterte på noe annet enn den rammede serveren, så når teknikerne hos HanGames av uviss grunn formaterte harddiskene i den...

Det var sikkert gjort med visshet om at de bare kunne tilbakestille spillet til en tidligere versjon, men det ble i stedet enden på visa. De har den siste tiden forsøkt å få tilbake så mye som mulig fra de formaterte diskene, men har ikke lyktes.

Får kompensasjon

Det vil si at spillet er tapt, de som spilte har ikke lenger et spill og hele greia er forsvunnet inn i en virtuell kirkegård.

Ettersom spillet baserte seg på inntekter fra mikrotransaksjoner (spillerne kunne kjøpe in-game-gjenstander med ekte mynt), vil det være snakk om en form for tilbakebetaling eller kompensasjon for de spillerne som har betalt for innhold. Hvordan de skal finne ut hvem som har betalt hva vites ikke.

Vi hadde i hvert fall betalt gode penger for å vært en flue på veggen i det øyeblikket det gikk opp for tenikerne hva som hadde skjedd. Et bilde av ansiktsuttrykkene der ville sannsynligvis vært en kandidat til Pulitzers fotopris.

Når det er sagt: Vi andre kan ta lærdom av dette - lag sikkerhetskopier av arbeidet ditt!

(Illustrasjonsfoto: Paramount)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3