«Skyrim»-skaperen går til rettssak mot Mojang

«Minecraft»-studioets neste prosjekt har for likt navn.

28. september 2011 10:50

Det neste prosjektet til «Minecraft»-studioet Mojang har ikke falt i god jord hos spillgiganten Bethesda, utvikleren av det forestående «The Elders Scrolls V: Skyrim».

Mojang-prosjektet er nemlig satt til en fantasy-verden, med all dens magi og vesener, og heter «Scrolls», et navnevalg som «The Elder Scrolls»-utvikleren mener er for likt deres eget.

Mojang-guruen Markus «Notch» Persson har tidligere sagt at han ønsker å løse tvisten over en omgang med «Quake 3». Bethesda så tydeligvis ikke humoren, for nå ser det ut til at saken havner i retten, ifølge GameSpot.

Twitret om rettssaken

Persson twitret i går at «The Scrolls case is going to court! Weee! :D ».

Saken kom først opp i august, da han skrev på bloggen sin at han hadde fått en trussel fra Bethesdas advokater.

Han skrev da at situasjonen bare var tullball.

- Skummelt

Persson understreker at ingenting i spillet deres er tiltenkt å i det hele tatt minne om deres spill (og for øvrig at han var dønn seriøs når han skrev at han ville avgjøre det med «Quake 3)».

- Antydningen om at en kan eie retten på enkeltord i et varemerke er også litt skummel. Vi har undersøkt det og innsett at de ikke har mye til sak, men vi tar det fortsatt seriøst, skrev Persson videre den gangen.

«Scrolls», som ble avduket på vårparten i år, er et spill inspirert av brettspill og turbaserte samlekort som «Magic: The Gathering».

På bildet øverst i saken ser du «Skyrim» til venstre og «Scrolls» til høyre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3