Kutt hos «Mafia»-studioet

En fjerdedel skal ha blitt sagt opp.

2. september 2011 08:47

Mer enn 40 spillutviklere i det tsjekkiske «Mafia»-studioet 2K Czech skal nå være sagt opp, det skal kilder fra studioet ha fortalt spillutviklernettsiden Develop.

Ifølge kilden skal oppsigelsene ha rammet to avdelinger hvor studioet i Brno skal ha mistet rundt 40 av sine ansatte, mens et studio i Praha skal ha mistet ansatte.

Til sammen skal studioene ha hatt rundt 200 ansatte før oppsigelsene og mister derfor en fjerdedel av sine ansatte.

Ifølge eieren av studioet, 2K Games, vil dette styrke studioet i det lange løp:

- Vi har gjort om på ressursene for å strømlinjeforme utviklingsprosessen, redusere kostnader og maksimere ytelsen til studioet.

- Resultatet er et kutt av rundt 40 stillinger og rammer i hovedsak 2K Czechs studio i Brno. Selv om dette var en vanskelig avgjørelse tror vi at dette vil gagne studioet i det lange løp, skal 2K Games ha sagt til Develop i en uttalelse.

Det tsjekkiske studioet slapp i fjor både etterlengtede «Mafia II» og tennis-spillet «Top Spin 4».

Forventningene til «Mafia II» var ganske store før slippet sensommeren 2010, men ble ikke så godt mottatt av kritikere som mange hadde trodd. Mange kritiserte spillet for å være en tom opplevelse om du beveget deg utenfor selve hovedhistorien. I tilegg fikk PS3-versjonen mye kritikk for å ha langt dårligere grafikk enn Xbox 360-versjonen.

Develop skriver videre at spille skal ha solgt bra, men at flere analytikere mener de ikke tjente penger på spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3