«True Crime: Hong Kong» ble kansellert i februar

Nå tar Square Enix over prosjektet.

2. august 2011 11:54

I forbindelse med at Activision gikk igjennom en omfattende slankekur tidligere i år, ble blant annet musikkspillsatsningen satt på hold – og minst 500 mistet jobbene sine i denne «omorganiseringen».

Samtidig ble det kjent at det ikke vil dukke opp et nytt «Tony Hawk»-spill i år. 2011 blir det første året siden 1999 at det ikke dukker opp et nytt tilskudd til denne skateboard-serien.

Men kanskje mest overraskende var det at Activision bestemte seg for å skrape «True Crime: Hong Kong», bare få uker før den planlagte lanseringen. United Front Games, ansvarlige for PS3-spillet «ModNation Racers», utviklet dette spillet.

Square Enix har nå kjøpt rettighetene til selve spillet, men må endre navnet ettersom de ikke har bladd opp for «True Crime»-navnet, melder Gamasutra. United Front Games fortsetter arbeidet med å få ferdig spillet, i samarbeid med Square Enix London Studios.

- Vi ble hodestups forelsket da vi fikk se og prøve spillet, uttaler Lee Singleton hos Square Enix til Gamasutra.

Activision hadde mistet tålmodigheten og troa på hvor bra «True Crime: Hong Kong» kunne gjøre det i en sjanger dominert av «Grand Theft Auto» og lignende åpen verden-titler. I tillegg ble det i et memo ment til internt bruk nevnt at produksjonen hadde sprengt utviklingsbudsjettene og misset to deadliner. Dette skrev Giant Bomb.

«True Crime»-serien startet tilbake i 2003 med «True Crime: Streets of L.A.», mens oppfølgeren True Crime: New York City kom to år senere. I det tredje spillet er fokuset rettet mot en undercover-operasjon i Hong Kong der målet er å infiltrere triaden.

Det er foreløpig ikke kjent når «True Crime: Hong Kong» skal være ferdig, eller hva det nye navnet på spillet blir. Det er planlagt sluppet til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3