Nye «Battlefield 3»-detaljer lekket

Forvent full ødeleggelse.

8. februar 2011 10:47

«Battlefield 3» pryder det nye nummeret av det amerikanske spillmagasinet Game Informer, noe som også betyr at spillbladet er spekket med saftige detaljer om det etterlengtede skytespillet. 

En leser har fått klørne i det nye magasinet og har listet opp mange av detaljene som avsløres i magasinet.

Der fortelles det at konseptet til spillet skal ha vært i utvikling i flere år, i påvente på at teknologien skal være klar. Den nye spillmotoren, Frostbite 2, skal være resultatet av den lange planleggingen. Spillmotoren er helt ny og utviklet fra bunnen av. Ifølge DICE skal lyssystemet være så avansert at én lyskilde innholder mer informasjon enn et helt brett fra «Battlefield: Bad Company 2».

Ødeleggelsene fra tidligere utgaver skal også være mer avansert enn noensinne – nå er det mulig å ødelegge alt. Animasjonssystemet er også byttet ut med ANT, som er det samme systemet som EA bruker i sportsspillene sine. Realistiske animasjoner har vært prioritert.

Turen går til Irak, Iran, Paris og New York

På lydsiden skal DICE ha tatt opp sine egne krigslyder – kuler, helikoptre og lignende har blitt tatt opp fra forskjellig avstand for å fremstå mer realistiske. Spillet vil ha fire forskjellige soldattyper, uten at det avsløres hvilke typer det er.

I tillegg avsløres det at spillet støtter en samarbeidsmodus.

Utviklingsteamet bak spillet skal ha vært dobbelt så stort som det bak fjorårets «Battlefield: Bad Company 2». «Battlefield 3» vil, i likhet med «Bad Company»-spillene, ha en betydelig enspillerdel med en historie. Det påpekes også at historien på ingen måte er koblet til «Bad Company»-serien.

Handlingen vil foregå i Sulaymaniyah i irakiske Kurdistan, men vi får også muligheten til å besøke Teheran, Paris og New York.

PC-versjonen vil støtte opp til 64 spillere over nettet, mens konsollversjonen «bare» vil ha støtte for 24 spillere. Det avsløres også at spillet ikke vil støtte mods, fordi spillmotoren Frostbyte 2 er så avansert at den da måtte ha blitt forenklet drastisk for å gjøre dette mulig.

PressFire kommer tilbake med mer informasjon om «Battlefield 3» senere denne måneden.

«Battlefield 3» utvikles til PC, Xbox 360 og PlayStation 3, og slippes til høsten.

Se en demonstrasjon av Frostbyte 2 her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3