«Plants vs Zombies»-oppfølger på vei?

Zombiene har peilet seg ut San Francisco.

12. juli 2010 10:17

PopCap Games sitt avhengighetsdannende «Plants vs Zombies» kom først ut på PC og Mac i fjor, og fikk raskt status som et av de beste på den plattformen det året. Også vi i PressFire satte såpass pris på dette spillet at vi hadde det på blokka når 2009s beste PC-spill skulle kåres.

«Plants vs Zombies» er et strategi-/tower defense-spill der du kort fortalt må bygge vegetabilske hindre når bølger av zombier kommer traskende gjennom hagen din. Ertekanoner, eksplosive chillier og magiske sopper er noe av det du har tilgjengelig. I tillegg har spillet masse humor og uimotståelig sjarme, noe som kommer til overflaten når du plutselig blir stilt overfor dansende zombier som gjør sin aller beste tolkning av Michael Jackson-musikkvideoen «Thriller». 

I februar slapp utvikleren en versjon til iPhone og en Xbox 360-versjon er nært forestående. Spillet har allerede vært inne til vurdering hos tyske sensurmyndigheter, noe som avslørte at en konsollversjon ikke er langt unna.

Les også: Vår anmeldelse av «Plants vs Zombies» (iPhone).

NYHETER OM OPPFØLGER I AUGUST?

PC Gamer har mottatt et fristende budskap fra utvikleren som kan antyde at en oppfølger er på vei. Datoen 2. august er med på lappen, i tillegg kan vi se en skisse av den ikoniske Golden Gate Bridge og bokstavene S.F. noe som gjør at man slipper å ringe Sherlock Holmes for å gjette seg til at utviklerne tenker på San Francisco.

I og med at det første spillet bare består av en plen, et svømmebasseng og et hustak, er det ikke sikkert at en handling lagt til San Francisco - med en dyp historie knyttet til den Californske byen - vil komme til sin rett i dette spillet. Det kan nok heller tenkes at PopCap har en avsløring å komme med under en eller annen tilstelning i San Francisco tidlig neste måned.

Hvorvidt de fristende nyhetene dreier seg om en oppfølger, en utvidelse av det første spillet med nye brett eller relaterer seg til Xbox 360-versjonen, må vi vente noen uker med å få svaret på.

«Plants vs Zombies» er tilgjengelig til PC/Mac, iPhone, iPad, iPod Touch og snart til Xbox 360.

Se trailer fra iPad-versjonen som ble sluppet tidligere i år:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3