«StarCraft»-skandale i Sør-Korea

Spillere, dommere og journalister anklages for omfattende korrupsjon.

15. april 2010 11:34

I Sør-Korea er dataspillet «StarCraft» stor industri og det er mulig å leve godt som profesjonell spiller om man er god nok. Det er faktisk så stort at flere tv-kanaler dekker konkurranser i spillet og spillerne idoliseres som rockestjerner.

Nå har Sør-Koreas aller største internettportal Naver.com skrevet om en korrupsjonsskandale i landet.

ANKLAGER OM OMFATTENDE JUKSING

Ifølge nettsiden, gjengitt og oversatt av teamliquid.net, anklages høyt profilerte spillere og dommere for å ha samarbeidet med illegale gamblingringer.

Kampresultatene skal ha vært bestemt på forhånd og profilerte StarCraft-spillere skal ha tapt med vilje.

Ifølge den koreanske e-sport-siden fomos.kr skal problemet ha vært kjent internt i miljøet i lengre tid, og flere forslag på å løse problemet skal ha vært foreslått hvor et kontroversielt forslag var at de ulovlige gamblingringene skulle få fortsette.

Nettsiden skriver også ifølge teamliquid.net at politiet vil etterforske saken, men at kun det er de illegale gamblingringene som vil bli etterforsket.

Nå skal det foregå intens brannslukking ved å tvinge flere aktører og spillere til å trekke seg.

Les også: Vår test av «StarCraft II»-betaen.

Utvikleren bak StarCraft-spillene, Blizzard, har nylig avslørt at de snart kommer til å offentliggjøre lanseringsdatoen for den etterlengtede oppfølgeren, «StarCraft II». I tillegg røpet Blizzard detaljene for en omfattende samlerutgave av dette spillet.

Trailer fra «StarCraft II»:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3