Kjøper inn norske spill til bibliotekene for 1,6 millioner

Ti spill på vei.

19. oktober 2018 12:20

(PressFire.no): NFI avslører nå hvilke norske spill som bli innlemmet i den nesten runden av spill som blir kjøpt inn til norske biblioteker.

Denne gangen blir ti norske spill  kjøpt inn til bibliotekene og det blir denne gangen både konsollspill, pc-spill og mobilspill.

«Mitt Barn Lebensborn», «Pode», «Magnus’ Kingdom of Chess», «The Frostrune», «Woeful Woebots», «Iconoclasts», «Teslagrad», «World to the West», «Bestemors gutt» og «Fest hos Albert Åberg» blir å finne i bibliotekene.

- Spill er i ferd med å få sin rettmessige plass som kulturbærer i samfunnet og vi ønsker å gi publikum mulighet til å bli kjent med det rike utvalget av dataspill som lages i Norge, forteller avdelingsdirektør Julie Ova i en melding på NFI sine nettsider.

Innkjøpsordningen for norske dataspill i biblioteket ble først lansert i 2012 og den gangen ble 16 spill kjøpt inn. Det blir nå kjøpt inn spill hvert år.

Av praktiske årsaker er det kun konsollspill som er mulige å låne med seg hjem fra bibliotekene, mens pc- og mobilspill kan spilles i selve bibliotekene.

Spillene skal være på plass utover høsten.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3