Legendarisk Commodore 64-komponist tapte kampen mot kreft

«The Last Ninja»-mannen ble bare 52 år.

4. oktober 2018 12:13

(PressFire.no): Denne uken kom den triste beskjeden om at den for lengst legendariske spillkomponisten Ben Daglish tapte kampen mot lungekraft, det bekreftes i et innlegg på Facebook-kontoen hans.

Der fortelles det også at Daglish hadde overlevd en første runde med lungekreft, men dessverre ikke den andre og ble bare 52 år gammel.

For dem som vokste opp med spilling på åttitallet var Daglish kjent som mannen bak musikken i blant annet ikoniske «The Last Ninja», «720°», «Cobra» og «Gauntlet».

Han komponerte også mye spillmusikk på Amstrad, Amiga og Zinclair ZX Spectrum, men ble nok mest kjent for sine bidrag til Commodore 64-spill.

Daglish var kjent for å være aktiv i retrospillmiljøene og har flere ganger spilt sammen med tribute-band – blant annet Press Play on Tape sammen med Commodore 64-legende-kollega Rob Hubbard.

- De sier at du aldri bør møte heltene dine, men alle som var så heldig å ha Ben som helt ble uten unntak mer betatt av ham og hans musikk enn før, på tross av hans humor hvor han gjorde narr av heltestatusen, hylles han i et innlegg på hans egen Facebook-konto.

Ben Daglish etterlater seg kona Sarah, sønnen Jake og de to døtrene Rhianna og Lottie.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3