Kulturministeren gir Norsk Tipping klarsignal for tipping i e-sport

- Om de ikke greier å komme inn på det markedet, vil det oppstå andre plasser.

13. august 2018 12:12
Skei Grande sier til PressFire at Norsk Tipping
må være fremoverlente. (Foto: Jarle Hrafn
Grindhaug / PressFire.no)

FORNEBU (PressFire.no): Kulturdepartementet åpner opp for at Norsk Tipping kan inngå samarbeid med eller sponse e-sportorganisasjoner – og starte med tipping rundt e-sportkamper.

Det meldte kulturminister Trine Skei Grande fra talerstolen under den årlige E-sportdagen på Fornebu.

- Nå har jeg gitt klarsignal til Norsk Tipping og Telenorligaen om at de kan inngå et samarbeid om tipping på e-sportturneringer, sa kulturministeren.

- Nå er det opp til aktørene selv å lage en avtale, men nå er det i hvert fall ingen «nei» fra Kulturdepartementet. Vi ønsker at en slik avtale inngås. Det er et viktig bidra for å skape trygge rammer rundt e-sporten i Norge, og for å øke legitimiteten til sporten.

Skei Grande påpekte at det er slike muligheter som må gripes, og påpekte at e-sport og et større fokus på dataspill ikke er framtida eller «et blaff», men at det er kommet for å bli.

- Markedet vil oppstå uansett

Til PressFire sier Skei Grande at Norsk Tipping ikke hadde mulighet til å inngå slike avtaler med e-sportlag eller -organisasjoner tidligere.

- Jeg håper vi nå får til gode samarbeid mellom e-sporten og Norsk Tipping.

Er e-sporten moden nok for tipping på e-sportkamper?

- Jeg mener at om Norsk Tipping ikke greier å komme inn på det markedet, så vil det markedet oppstå på andre områder. Det er ikke bra.

Juks er et stort problem innenfor dataspill, og det er ikke mange ukene siden det var en større jukseskandale i Telenorligaen. Hva tenker du om det?

- Jeg tror at dette kan være med på å bidra med å rydde opp, hvis man kan lage gode avtaler og systemer på det. Og jeg er redd for at dette skal havne på gråere markeder og forbli uregulert når det er så svært som det er.

- Man bør være framoverlent på dette området, for det gir mange muligheter.

Det er fortsatt uvisst om Norsk Tipping kommer til å åpne opp for tipping på norske e-sportkamper, eller om det er utlandet som prioriteres først. Det vites heller ikke om omfanget på en eventuell satsing.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3