Steam åpner slusene

Alle spill blir nå godkjent på tjenesten, utenom det som er ulovlig eller åpenbar «trolling».

7. juni 2018 12:32

(PressFire.no): Det er i kjølvannet av det kontroversielle skoleskytingspillet «Active Shooter» at Valve nå legger ut et innlegg om hvordan deres policy rundt spill på Steam vil være.

Spillet ble fjernet fra Steam før det ble lansert etter massiv kritikk.

I det lange innlegget forklarer de hvordan det har vært forvirrende retningslinjer og lite konsekvens rundt hvilke spill som skal aksepteres på Steam – selv ansatte har vært usikre på hvor grensene har gått.

Nå vil de ta en langt mer liberal tilnærming og godkjenne «alt» så lenge det ikke bryter noen lov eller er åpenbar «trolling».

- Hvis du er en spiller, burde ikke vi bestemme hvilket innhold du kan og ikke kan kjøpe. Hvis du er en utvikler, så er det ikke vi som burde bestemme hvilket innhold du skal kunne lage. De valgene burde være dine egne.

- Vår rolle burde være å lage systemer og verktøy for å støtte deg for å ta de valgene selv, og hjelpe deg på en måte som får deg til å føle deg komfortabel.

- Med dette i bakhodet har vi bestemt oss for at den riktige måten å gjøre det på fremover er å tillate alt på Steam, bortsett fra ting vi vurderer å være ulovlige eller bare trolling.

I innlegget fra Valve-sjef Erik Johnson heter det at det kommer til å finnes spill du hater der, men også spill du liker som andre hater.

Videre bruker Johnson anledningen til å påpeke at det ikke er programvare eller maskiner som tar beslutninger rundt godkjenning i Valve, det er mennesker.

Johnson forklarer videre at de kommer til å åpne for muligheten til å overstyre algoritmene som brukes til å anbefale innhold til deg.

Han er også tydelig på at hva som er lover og normer i forskjellige områder rundt om i verden er komplisert, men at de nå skal jobbe med verktøy som hjelper dem med akkurat dette.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3