Tyskland letter på spillsensuren

Godtar politisk satirespill med hakekors.

15. mai 2018 15:16

(PressFire.no): Tyskland har hatt en strengere sensur av spill enn de fleste andre land – ikke bare på blod og vold, men også på viss politisk symbolikk.

Spill med hakekors må for eksempel fjerne hakekorsene for utgivelse i landet, og blod får gjerne en annen farge. «Wolfenstein» er typisk spill som blir endret før utgivelse i landet.

Utgangspunktet for sensuren har vært at spill ikke er inkludert som kunst- og kulturprodukt – og dermed heller ikke samme vilkår for ytringsfrihet og satire.

Det kan det nå bli en endring på, om vi skal tolke utviklingen etter lanseringen av et politisk satirespill.

I forbindelse med lanseringen av mobilspillet «Bundesfighter II Turbo» har sensurorganet valgt å ikke stoppe spillet, selv om politikeren Alexander Gauland tar form som et omvendt hakekors i spillet.

Myndighetene går imidlertid ikke til sak mot spillet og påpeker spesifikt at de anser det som «kunst og samfunnskommentar».  

Statsadvokatens kontor ser seg enig og mener loven er utdatert da dataspill i praksis har blitt ansett som kunst siden 2008.

Saken kan nå sette presedens for andre spill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3