«What Remains of Edith Finch»
er ikke akkurat trivelig.

Holy mandag! Noen mandager er bedre enn andre, og nå som det endelig ser ut som om våren er kommet til hovedstaden synes jeg dette er en bra en.

Men finværet til tross – har du spilt noe gøy i helga da, o’kjære leser?

Jeg har spilt sjukt mye «Dota 2» den siste uka (sikkert til alles store overraskelse), mest fordi jeg er inne i en god win-stim. Har endelig karret meg opp på Legend-status, etter mye om og men.

Samtidig blåste jeg også gjennom «What Became of Edith Finch». Joda, det er en glorifisert walking-simulator, men jeg ble helt oppslukt i det lille mini-universet med den uendelig uheldige familien som rømte fra «forbannelsen» hjemme i Norge.

Fortellerteknisk, visuelt og lydmessig helt fortreffelige greier. Det er synd at det egentlig ikke bærer noe sted – istedet for en forløsning eller en slags konklusjon, så satt jeg mer tom tilbake da det hele var ferdig.

I tillegg lasta jeg ned «Subnautica» i håp om å skulle spille det i VR. Det viste seg derimot at VR-implementeringen er totalt shit, så det gikk jo ut vinduet. Da ble det heller litt vimsing i «Gorn», et ultravoldelig gladiator-arena-slåssespill i VR.

 

«The Shape of Water»

Hva med den andre halvdelen av PressFire? Jarle har jo vært sjuk i ei uke nå, og det har betydd mye hjemmekontor på oss begge.

Jarling, hva har du gjort i helga?

- Blitt frisk, sånn egentlig.

- Jeg så «The Shape of Water», den var jævlig bra. Kanskje noe av det råeste av production values jeg har sett på lenge. 50-talls CIA med «Fantastical Creatures» mikset med Sovjet. Amazing regi. Elska den!

- Også har jeg begynt å se på «Louder Milk». HBO-serie som var veldig kult. Komi med edge, som er med han fra «Office Space», og jeg liker at det er korte episoder. Ser også på «Silicon Valley», da.

- Sånn spillmessig har jeg spilt mye av War Mode-greia, eventmodusen til «PUBG». Det var gøy, men jeg har blitt lei av den nå da, som passer fint siden den er ferdig.

- Jeg rydda opp i bokmerkene mine på pc-en da!

Holy snap.

- Der var det bokmerker til gamle pressesider, intranettsider, kilder til gamle saker jeg jobba med i 2011. Jeg tipper jeg sletta 100 bokmerker. Ble ganske glad da jeg fant ut at jeg kunne merke flere i slengen og slette de.

Du lever et spennende liv, Jarle.

- Jeg hadde influensa, ok? Da begynner man å gjøre rare ting.

Hva synes du om at jeg er høyere rank enn deg i «Dota» da?

- Det var faen på tide!

Hvis du kunne valgt en hvilken som helst crossover innenfor spill, også hadde det blitt lagd et spill av det, hva hadde du valgt?

- Godt spørsmål.

«Dota» og «Battlegrounds»?

- Nei, men «Battlegrounds»-mekanikken blandet med «Metal Gear Solid 5» kunne vært gøy. Hadde vært morsomt å blande «Half-Life» og «Portal» også da.

Det var vel egentlig planen, var det ikke?

- Jo, men så skjedde jo det som skjedde.

Enn at de stoppa etter «Episode 2»? Hæ? Så jævlig dårlig gjort! Enn å stoppe etter en cliffhanger!? Jeg har egentlig ikke fått bearbeidet alle følelsene mine for «Half-Life 3»/«Episode 3»-fiaskoen, føler jeg.

 

Så hva skjer denne uka? Lite, egentlig! Det er en helt standard uke, sånn jobbmessig. I hvert fall nå som vi har fått ut «God of War»-anmeldelsen. Jeg har også store planer om å dykke ned i en bråte VR-spill, ettersom flere kompiser får VR-headset denne uka.

Men agendaen til PressFire er som vanlig å ha det gøy og å skrive masse. God mandag da, dere!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer