Oculus har tatt patent på haptiske VR-hansker

Skal gi følelsen av å plukke opp eller å kjenne på virtuelle gjenstander.

4. april 2018 10:59
Fra patentet.

(PressFire.no): Bevegelselsstyring har blitt tatt til nøye høyder med VR-teknologien de siste årene. Fra å ha omtrentlig styring med Wii til hakket mer presis styring med PlayStation Move, er ting nå langt bedre.

Med HTC Vive og Oculus Touch er det tilnærmet millimeterpresisjon med kontrollene, som gjerne også trackes nøyaktig over et område på mange kvadratmeter.

Men det har fortsatt bare vært snakk om «vanlige» kontrollere. En ny patent fra Oculus virker derimot å skulle få ting enda nærmere «Ready Player One».

Oculus har nemlig patentert en hanske med haptisk tilbakemelding. Altså skal du kunne føle virtuelle objekter med fingrene dine.

Hansken har tre «sener» som strekker seg ut til tommelen, pekefingeren og langfingeren. Disse er koblet til en liten motor som kan strekke eller slippe disse – og dermed stanse fingrene dine på bestemte punkter.

Dette skal kunne gi folk følelsen av å plukke opp virtuelle gjenstander eller å kjenne på overflater. Patentene som omhandler disse nevner også mulige større varianter, som for eksempel et helt erme.

I fjor fikk vi et lite glimt av hanskene, da Facebook-sjef Mark Zuckerberg postet et bilde (se toppen av saken) hvor han hadde de på seg. Med disse ble hendene hans sporet i VR, og han kunne bruke de til «å tegne, taste på et virtuelt tastatur og å skyte ut spindelvev som Spider-Man».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3